În urma acțiunilor și controalelor desfășurate de Bobotează, polițiștii sălăjeni au aplicat 345 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 101.605 de lei.
S-au organizat 45 de filtre, au fost legitimate 743 de persoane și au fost controlate 562 de autovehicule. Au fost efectuate 395 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri, au fost reţinute 32 de permise de conducere și cinci certificate de înmatriculare.
Din totalul sancțiunilor, 289 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 122 de sancțiuni contravenționale s-au dat pentru depășirea limitelor legale de viteză, 47 pentru lipsa centurii de siguranță, alte trei sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate nouă depășiri neregulamentare, iar trei sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice. De asemenea, polițiștii rutieri sălăjeni au aplicat șase sancțiuni pentru folosirea telefonului mobil fără sistemul de tip „mâini libere”, alte două sancțiuni pentru neacordarea priorității de trecere, o sancțiune pentru circulație pe sens opus, trei pentru circulație neregulamentară pe sens unic, au fost sancționați 14 pietoni și 23 de bicicliști, iar alte 56 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.
Totodată, au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar șase sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.
Potrivit Biroului de presă al IPJ Sălaj, în acțiuni au fost implicați 225 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători de la acțiuni speciale, 95 de jandarmi, 6 polițiști locali și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.
Concomitent, au fost continuate acțiunile pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal. Șoferii opriți în trafic au fost înștiințați că un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.
Totodată, conducătorii auto au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.
Polițiștii sălăjeni continuă activitățile pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.