Studiile institutiilor financiare internationale spun de cativa ani buni incoace ca romanii platesc cele mai multe taxe si impozite din Uniunea Europeana. Statul ia bani ca sa-i redistribuie, se presupune ca pentru un nivel de trai mai bun. Asta e atributia lui. Numai ca serviciile publice de care beneficiem sunt toate defecte sau nu sunt. Programele de incurajare a economiei, spun economistii, sunt departe de a avea o eficienta pe masura fiscalitatii. Programele sociale lasa de dorit si adesea printre beneficiari sunt oameni cu stare, dar cu acte de saraci in buna regula. Circulam in continuare pe drumuri cu gropi sau prost peticite. De sanatate nu are rost sa vorbim, pentru ca fiecare angajat asigurat stie ca asigurarea lui nu functioneaza fara bani de acasa. Locuri de munca gasim…in strainatate. Politia seamana inca a potera mai mult decat a serviciu de siguranta publica. Justitia e cu probleme. Invatamantul obligatoriu, gratuit si eficient ramane un deziderat greu de realizat. Sunt atat de multe defecte ca nimeni n-ar sti de unde sa apuce lucrurile, sa le de-a o ordine a prioritatilor sa o scoatem la capat. E ca un ghem stricat, cu o suta de capete, material din care nu poti sa faci nimic bun. Lucrurile sunt prost administrate de prea mult timp de stat. Stat pe care l-am produs noi, alegatorii…
Statul defect de fabricatie
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...