Unul dintre produsele rezultate in procesul de industrializare a sfeclei de zahar il constiuie pulpa, sub forma de taitei, numiti impropriu borhot de sfecla.
Insilozarea simpla
Taiteii de sfecla reprezinta un furaj destul de valoros, cu un continut de 4,8 la suta substante extractive neazotate si 93-94 la suta apa, ceea ce ingreuneaza transportul si conservarea lor. Lasati sub actiunea agentilor atmosferici mai mult de sapte zile, taiteii de sfecla proaspata se descompun, transformandu-se dintr-un furaj bun intr-un excelent ingrasamant organic.. Cea mai usoara si rationala depozitare o constituie insilozarea simpla sau in amestec cu grosiere tocate, in celule de beton santuri, sau intre baloti de paie. Atunci cand se insilozeaza simplii, se recomanda folosirea preparatelor conservante acide, a melasei si a ureei in cantitati de 0,3-0,5 la suta pentru cresterea continutului de azot. Dupa umplere celula in care se face depozitarea se va lasa descoperita 2-4 zile pentru realizarea autotasarii.
Daca in timpul insilozarii taiteii se trateaza cu 0,5 la suta acid clorhidric, formic sau 1-2 la suta melasa, procesele de degradare nu mai au loc, iar insusirile organoleptice ale furajulu pot fi mentinute unul-doi ani de la depozitare. Pe langa o buna conservare, in nutretul caruia i s-a adaugat 0,5 la suta uree cantitatea de proteina cu valoare biologica ridicata creste cu 40-50 la suta datorita continutului mare de aminoacizi esentiali.

Insilozare in amestec cu grosiere
O alta modalitate de conservare a taiteilor de sfecla proaspeti este insilozarea in amestec cu grosiere tocate, pentru reducerea sub 80 la suta a umiditatii, conditie esentiala in obtinerea unui furaj de calitate, al carui continut de subsatnta uscata creste de pana la 25 la suta fata de 6-8 la suta a taitailor proaspeti. Insilozarea in amestec se face statificat, in celule de beton ingropate sau semiingropate, adaugand la fiecare strat de 80-100 de centimetri coceni sau paie tocate un strat de 50-70 de centimetri taitei. Depozitati astfel, taiteii de sfecla pot fi folositi in htana animalelor chiar si dupa un an, fara sa-si piarda din calitatile nutritive
Administrare
In hrana vacilor de lapte se administreaza 25-30 de kilograme de taitei proaspeti sau 15-18 kilograme de taitei insilozati cu grosiere. Bovinele adulte supuse ingrasarii pot primi 40-60 de kilograme de taitei proaspeti sau 25-30 de kilograme de amestec. Ovinelor adulte li se administreaza doua-trei kilograme de furaj insilozat cu grosiere. In alimentatia tineretului si a bovinelor de munca taiteii proaspeti sunt mai putin indicati.