Primaria din Zalau a depus o solicitare catre Ministerul Culturii pentru finantarea reabilitarii cladirii in care functioneaza. Fiind cladire monument istoric, locatia ar putea intra anul viitor pe lista proiectelor finantate prin Planul National de Restaurare, potrivit directorului Doina Cocis de la Directia de Cultura si Patrimoniul National Salaj. Lucrarile de restaurare vizate de municipalitate se preconizeaza a trece de sapte milioane de lei. – Prin expertiza tehnica se recomanda urmatoarele solutii pentru reabilitarea structurala a cladirii: reabilitarea hidroizolatiilor si termoizolatiilor la fundatii, pardoseli si tavan; restaurarea finisajelor interioare si a componentelor de arhitectura interioara care personalizeaza monumetul; restaurarea integrala a componentelor de arhitectura exterioara; restaurarea sarpantei si a invelitorii din tigla; restaurarea tamplariei exterioare; reabilitarea de instalatii sanitare; restaurarea acceselor principale, inclusiv trotuarul de protectie si treptele din mozaic; repararea pavimentui din curtea interioara, cu rectificarea pantelor si dirijarea apelor pluviale la canalizare si reabilitarea curtii interioare.
Potrivit Primariei municipiului Zalau, solicitarea de finantare pentru acest obiectiv a fost inregistrata la Ministerul Culturii, urmand sa se tina cont de cerere in limita fondurilor disponibile.
Sapte milioane pentru reabilitarea cladirii Primariei din Zalau
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...