Ziua bună, dragi cititori!

O femeie, care nu avea mari resurse economice, a găsit un ou. Plină de fericire și dornică să-și transforme viața în bine, și-a chemat soțul și fiii și le-a zis: Toate preocupările noastre au luat sfârșit. Priviți puțin: am găsit un ou! Nu îl vom mânca, ci îl vom duce la vecinul nostru ca să fie clocit de cloșcă. Astfel, în curând vom avea un pui, care va deveni o găină. Firește, noi nu vom mânca găina, dar o vom face să depună multe ouă, iar de la ouă vom avea multe găini, care vor face alte ouă. Astfel, vom avea multe găini și multe ouă. Nu vom mânca nici găinile, nici ouăle, dar le vom vinde și vom cumpăra o vițelușă. Vom crește vițelușa și ea va deveni o vacă, acea vacă ne va da alți viței, până când vom avea o cireadă frumoasă. Vom vinde cireada și ne vom cumpăra un ogor, apoi vom vinde și vom cumpăra, vom cumpăra și vom vinde… În timp ce vorbea, femeia gesticula. Oul i-a alunecat din mână și s-a spart de pământ.

Dragilor, existența pur utilitară domină societatea noastră de astăzi și ne transformă în oameni-roboți, în oameni pentru care producția și vânzarea sunt esența vieții, sau, cel puțin, în oameni pentru care acestea prevalează principiilor etice.

Platformele media inventează neîncetat ”lumi mai bune”, în timp ce în jurul nostru toxicitatea a atins cote maxime: aer care nu se mai poate respira, mâncare care nu se poate consuma, siguranță nesigură, relații ce nu mai pot fi suportate, procreere fără mijloace naturale, firești, și multe altele.

Oameni buni, zadarnice sunt certurile noastre pe teme politice, politica nu este răspunsul problemelor lumii! Să nu-i oferim politicii o putere ilegitimă, ne vom trezi astfel făcând parte dintr-un proiect anti-Dumnezeu. Să nu facem din economie fundația vieții! La temelia tuturor acestor controverse stă altceva, stă dialogul nostru cu Creatorul, poziția pe care noi o avem cu privire la codurile Sale morale.

Conceptul de ”lume mai bună”, ne spune Pr. Stephen Freeman, este o secularizare a noțiunii de Împărăție a lui Dumnezeu. Dumnezeu a creat deja o lume mai bună, rezultatul istoriei a fost deja hotărât, Împărăția lui Dumnezeu a venit, revelându-se prin persoana lui Iisus Christos, care trăiește printre noi, ”până la sfârșitul veacurilor” și care este singurul bine. Omul este cel care nu ascultă, cel care a rătăcit, cel care și-a dezonorat chemarea, cel care și-a adumbrit privirea și inima. În loc să ne petrecem timpul întrebându-ne ”Cum putem repara lumea?”, mai bine să ne întrebăm ”Cum putem fi buni creștini?”.

Vă invit la o reflecție!

(Bruno Ferrero, 365 de povestioare pentru suflet)