Consilierii USR au votat împotriva proiectului privind reorganizarea Consiliului Județean Sălaj. În cadrul ședinței extraordinare din data de 22 august, consilierii județeni USR s-au opus documentului care prevedea, printre altele, creșterea numărului de posturi de la 160 la 163.
“Considerăm ca nu este momentul oportun pentru a crește numărul de posturi ținând cont de contextul actual și cu atât mai mult cu cât la nivel guvernamental se discută de tăieri și reduceri datorită deficitului bugetar. Fără doar și poate, acest proiect are legătură cu viitoarele măsuri de austeritate, altfel nu se justifică graba adoptării în ședință extraordinară”, consideră consilierul județean USR Cosmin-Vasile Ardelean.
Colegul său din Consiliul Județean, Nicolae Olar, e de părere că un astfel de proiect ar fi necesitat mai multă atenție.
“Consider că era necesară o dezbatere publică pe marginea acestui proiect, astfel încât cetățenii judetului să fie consultați cu privire la prevederile acestui proiect”, spune Nicolae Olar.
Consilierii județeni ai USR specifică faptul că, într-o perioadă în care România se află în criză, din cauza “incompetenței guvernului PSD-PNL, guvern care chiar el vorbește de măsuri de austeritate în instituțiile statului”, nu sunt de acord cu astfel de hotărâri, mai ales că ele sunt luate, în opinia lor, fără o consultare sau dezbatere serioasă.
În referatul care a însoțit proiectul de hotărâre, adoptat cu voturile PNL și UDMR, conducerea administrației județene a explicat că este necesară o reorganizare a Consiliului Județean Sălaj pentru “îmbunătăţirea şi eficientizarea activităţilor privind funcţionarea aparatului de specialitate al consiliului judeţean, prin crearea unor structuri cu atribuţii unitare şi complementare, coordonarea în mod unitar a modului de realizare a atribuţiilor aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Sălaj, creşterea calității actului administrativ şi îmbunătăţirea modalităților de prestare a serviciilor publice în relaţia cu beneficiarii, administrarea şi gestionarea în cele mai bune condiţii a patrimoniului material și imaterial al judeţului, inclusiv sub aspectul turistic, o mai bună coordonarea a compartimentelor din cadrul aparatului de specialitate, prin crearea de structuri care să aibă o conducere eficientă, creșterea eficienței și eficacității angajării resurselor financiare, materiale și umane și asigurarea unei mai bune organizări și funcționări a activității la nivelul aparatului de specialitate”.