La inceputul acestei saptamani, cu o nedisimulata mandrie premierul Emil Boc anunta ca se pregateste un proiect de lege prin care se va instaura o noua taxa: taxa pe avutie. Cu alte cuvinte, cei care au strans ceva bani prin niscaiva conturi sau sub forma de proprietati ori alte valori vor fi obligati sa ingrase bugetul de stat cu un procent care va fi comunicat ulterior. Suna bine, nu? E ca si cum guvernul Boc s-ar transforma peste noapte intr-un fel de Robin Hood, care ia de la bogati si da la saraci. Hai sa fim seriosi! Si daca se va ajunge la o asemenea lege, sumele colectate se vor duce tot spre sursele deja cunoscute de toti. Pare ciudat ca acelasi guvern care a taiat salarii si pensii unor oameni care nu pot fi considerati avuti, ci din contra, vine acum cu o astfel de initiativa. Dar daca ne gandim ca ne apropiem vertiginos de anul electoral 2012, nu mai pare asa de ciudat si putem asiste la a cata mostra de populism portocaliu. Vechile naravuri nu se schmba cu una cu doua. Dar hai sa zicem de dragul discutiei ca o sa fie taxati bogatani, care in marea lor majoritate sunt recunoscuti ca fiind foarte zgarciti. Dintre acestia, multi sunt cei care s-au imbogatit din afaceri cu statul (majoritatea dubioase, altele ilegale) si pentru ei s-ar putea sa nu fie cel mai grav lucru sa fie taxati cu niste sume pe care odraslele lor rasfatate le sparg intr-o noapte intr-un club de fite. Promisiunea de a nu mari taxele si impozitele deja existente este, dupa parerea mea, tot populism, pentru ca nu ajuta cu nimic. Romanii sunt sufocati de biruri si faptul ca nu o sa creasca in anul urmator nu ne incalzeste cu nimic, ci doar ne mentine starea de sufocare. Sincer, as prefera, decat sa fie taxati bogatii, mai bine sa fie scazute taxele pentru cei mai sarmani, care, fara voia lor, prin taxe si impozite au platit, platesc si vor plati in continuare datoria publica facuta de cei de sus.
Comedie cu Emil Boc in rolul lui Robin Hood
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...