Membrii Colegiului Prefectural Sălaj au aprobat, miercuri, în unanimitate, Planul comun de acțiuni al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sălaj, al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sălaj și al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Sălaj, în vederea pregătirii în condiţii corespunzătoare a sărbătorilor pascale.

Potrivit planului, echipe mixte ale acestor instituţii vor efectua, în perioada 3 -14 aprilie, controale privind siguranţa alimentelor şi protecţia consumatorului în unităţile care produc, depozitează sau comercializează produse de origine animală, unităţi de alimentaţie publică, pieţe agroalimentare.

Controalele vor viza, în principal, respectarea regulilor de igienă şi a cerinţelor privind siguranţa alimentelor în unităţile verificate, controlul etichetării produselor, respectarea condiţiilor de funcţionare şi a calităţii serviciilor în unităţile de alimentaţie publică.