Scriitorii din Salaj sunt in curs de definitivare a unei asociatii care sa ii ajute in promovarea literaturii locale.
Salajenii talentati in ale scrisului se constituie intr-o Asociatie a Scriitorilor care are ca scop promovarea cartilor de literatura publicate in judetul nostru. Potrivit presedintelui recent ales, poetul Daniel Hoblea, asociatia este in curs de constituire si se vrea a fi o pregatire a scriitorilor salajeni pentru a intra in Uniunea Scriitorilor din Romania. „Asociatia se adreseaza scriitorilor salajeni care au cel putin o carte publicata si va fi structurata pe mai multe sectii: proza, poezie, critica literara si eseu, teatru. Deocamdata suntem in faza de organizare, nu am stabilit clar obiectivele si regulamentul”, a precizat Daniel Hoblea. Asociatia nu va fi accesibila doar celor care locuiesc efectiv in judetul nostru, ci ramane deschisa tuturor scriitorilor cu origini salajene care activeaza in centrele culturale din tara si din strainatate.
Desi nu s-au definitivat formele legale pentru constituirea Asociatiei Scriitorilor din Salaj, alegerile pentru structura de coordonare au avut deja loc, in 20 septembrie. A fost ales un comitet director format din sapte membri: presedinte de onoare este Iuliu Suciu, presedinte al Asociatiei este Daniel Hoblea, vicepresedinte – Viorel Muresan, iar secretar – Alice Boldut. Din comitet mai fac parte Marcel Lucaciu, Imelda Chinta si Cristian Contras.
Daniel Hoblea, presedintele poet
Presedintele Asociatiei Scriitorilor din Salaj este poetul Daniel Hoblea. Extrem de selectiv cu propria creatie, Daniel Hoblea are la activ trei carti publicate – doua de poezie: „Invazia formelor”, „Securea de diamant” si una de eseuri – „Galceava himerelor”. Despre ultima carte, poetul Adrian Suciu spunea ca transforma pe Daniel Hoblea intr-un „anticioranian de talia lui Emil Cioran”. Poetul ajuns presedinte al Asociatiei Scriitorilor din Salaj pregateste un nou volum de poezie care va cuprinde o selectie a creatiilor sale deja publicate, pe langa o serie de poeme noi.
Scriitorii salajeni isi fac asociatie
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...