Sălajul este județul din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest care are cei mai mulți șomeri. În plus, orașul Cehu Silvaniei apare în topul localităților din România cu cele mai mici medii salariale.
Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest (Transilvania de Nord) este una dintre cele opt regiuni de dezvoltare din România şi este compusă din județele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.
După Regiunea București-Ilfov, aceasta este cel mai bine poziționată din punct de vedere economic la nivel național. Cu toate acestea, nivelul de dezvoltare a județelor care o compun diferă foarte mult.
Un indicator relevant îl reprezintă numărul persoanelor care au un loc de muncă. În timp ce, potrivit datelor oficiale, în decembrie 2022 Sălajul avea o rată a șomajului de 5,28 la sută, la Cluj, de exemplu, procentul era de numai 1,43 la sută. Județul Bihor avea un somaj înregistrat de 1,48 la sută, în Maramureș procentul a fost de 2,25 la sută, iar în Satu Mare, 3,78 la sută.
Pe de altă parte, un studiu efectuat de Salario, comparatorul de salarii realizat de eJobs, preluat de libertatea.ro, arată că există diferențe substanțiale cu privire la salariile pe care le încasează românii.
Orașele cu cele mai mari medii salariale din țară sunt: București (în medie 4.500 de lei net), Timișoara (4.000 de lei net), Cluj-Napoca (4.000 de lei net), Sibiu (4.000 de lei net) Iași (3.500 de lei net).
La polul opus, orașele cu cele mai mici medii salariale sunt Costești (județul Argeș) – în medie 1.580 de lei net, Vulcan (județul Hunedoara) – în medie 1.720 de lei net, Cehu Silvaniei (județul Sălaj) – în medie 2.100 de lei net, Fetești (județul Ialomița) – în medie 2.200 de lei net, Turnu-Măgurele (județul Teleorman) – în medie 2.334 de lei net.