Numai împreună putem face lucruri frumoase și minunate pentru cei ce și-au pus încrederea în noi

 

Clinica Anastasios Medical, o companie cu capital 100% românesc, își deschide porțile, zilele acestea, și la Zalău. Echipa de specialiști, marea majoritate de la Cluj Napoca, vine, astfel, în sprijinul sălăjenilor care au nevoie de servicii medicale complexe, de calitate, și nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze în județul vecin pentru a putea fi tratați la standarde europene.

La clinica Anastasios Zalău, pacienții vor putea beneficia de servicii de neurochirurgie, ORL, chirurgie generală, proctologie, chirurgie vasculară, flebologie, chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, ortopedie, cardiologie, gastroenterologie, dermatologie, endocrinologie, urologie și obstetrică-ginecologie. O echipă de peste 50 de medici primari și specialiști, asistente și alți angajați se străduiesc să asigure confortul și îngrijirea deosebită pentru fiecare pacient în parte, în fiecare zi, cu servicii de consultații și de diagnostic, investigații și tratamente chirurgicale în regim ambulator.

Povestea Anastasios este una aparte, de familie și de suflet. Doi frați, ambii medici, copii de preot, alături de cumnatul lor, IT-ist de profesie, au pus bazele unei clinici medicale de top, apoi s-au extins în mai multe orașe din țară. De fapt, dragostea și grija pentru semeni caracterizează întreaga familie. Dacă tatăl e preot, patru din cei cinci copii ai familiei Simion, din Fălticieni, au ales calea medicinei.

Iustinian Simion, medic neurochirurg, și fratele său, Teodor Simion, medic stomatolog, sunt cei care au fondat Clinica Anastasios, împreună cu Vlad Mitoceanu, cumnatul lor. Nici numele nu a fost ales întâmplător, “Anastasios”, cuvânt de proveniență greacă, însemnând “a învia”, “a se naște”.

Noua clinică medicală de la Zalău, situată în clădirea Scala, pe o suprafață generoasă, a fost inaugurată oficial luni, 19 decembrie, într-un cadru festiv, în prezența a numeroși invitați, oficialități locale și județene, oameni de afaceri, reprezentanți ai instituțiilor sanitare din județ. Un sobor de preoți a oficiat slujba religioasă de sfințire, apoi a înmânat reprezentanților clinicii o icoană, din partea Inaltpreasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, spre ocrotire.

Prezent la eveniment, primarul Ionel Ciunt a vorbit despre importanța unor astfel de investiții, care vin în sprijinul populației.

“I-am văzut cât sunt de sinceri și de preocupați să facă această investiție în Zalău, iar motivul pentru care au decis să vină în municipiu este tocmai numărul mare de sălăjeni care le trec pragul clinicii din Cluj”, a spus Ionel Ciunt, care i-a asigurat pe investitori de întreg sprijinul administrației locale.

“Am analizat situația pacienților pe care-i avem la Cluj. Un procent destul de ridicat dintre ei sunt din județul Sălaj. Și atunci, în primul rând pentru pacient, dar și pentru noi, județul Sălaj, municipiul Zalău, a devenit o oportunitate pe care, iată, am reușit să o finalizăm”, a adăugat medicul Iustinian Simion, acționar și director general al Clinicii Anastasios.

Printre invitați s-a numărat și decanul Universității de Medicină din Târgu Mureș, locul unde s-au pregătit pentru cariera de medici doi dintre acționarii clinicii, profesor universitar doctor Ovidiu Cotoi.

“În calitatea mea oficială de decan, pot spune că putem fi foarte mândri, că am făcut lucruri bune, întrucât studenții noștri ne-au depășit și au făcut niște lucruri extraordinare în profesia lor. Faptul că un grup de tineri a reușit să înființeze de la zero un lanț de centre și clinici private nu poate să fie decât un lucru foarte bun pentru Universitate și pentru țara aceasta, care are nevoie de astfel de investiții și de astfel de oameni. E foarte bine că oamenii nu vor mai fi nevoiți să meargă până la Cluj, întrucât vor putea primi asistență medicală la cel mai înalt nivel la ei acasă”, a spus profesor universitar doctor Ovidiu Cotoi, decanul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

În acest moment, Clinica Anastasios este prezentă în 3 orașe din România: Cluj-Napoca, Bacău și Zalău.

Strategia de extindere vizează pe anul 2023 deschiderea unui hub medical la Iași cu o suprafață de aproximativ 1600 mp unde se vor regăsi o paletă largă de servicii medicale, centru stomatologic, farmacie, aparatură și dispozitive medicale și o cafenea. Cea de-a doua locație va fi o policlinică în orașul Alba Iulia.

Tot în 2023, se va demara și proiectul campusului medical Anastasios din Cluj Napoca, cu o suprafață construită de aproximativ 17.000 mp, care va integra toată paleta serviciilor medicale (ambulatorii, spitalicești, laborator analize, laborator imagistică, centru stomatologic, farmacie), focusul principal al serviciilor de spitalizare continuă fiind pe segmentul chirurgical.

Revenind la evenimentul de la Zalău, acesta s-a încheiat într-o manieră aparte, în ton cu perioada în care ne aflăm. Medicii Iustiniam Simion și Teodor Simion au susținut un mic recital de colinde, spre încântarea celor prezenți.