Cadre didactice de la Liceul Ortodox ”Sfântul Nicolae” și de la școlile gimnaziale ”Gheorghe Lazăr”, ”Mihai Eminescu”, Sânmihaiu Almașului și Hereclean au parcurs șase sesiuni de formare cu specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Sălaj în cadrul proiectului ”Eu și copilul meu”.
La rândul lor, cadrele didactice și specialiștii Antidrog vor derula o serie de activități cu părinții elevilor de gimnaziu din județ, cu scopul de a consolida legăturile afective între membrii unei familii și de a oferi modele de bună practică copiilor, astfel încât să se prevină consumul de droguri.
Agenția Națională Antidrog, prin CPECA Sălaj, implementează la nivel local proiectul de prevenire a consumului de droguri în familie ”Eu și copilul meu”. Practic, părinții vor fi învățați cum să comunice mai bine cu ai lor copii pentru a evita repercusiunile consumului de substanțe psiho-active de către aceștia.
”Activitățile cu părinții din cadrul proiectului vor fi derulate în unitățile de învățământ din județul Sălaj de către profesori, cu sprijinul specialiștilor antidrog, până în prezent fiind formate, în acest an școlar, 14 cadre didactice de la Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae”Zalău, unde s-au derulat și sesiunile de formare, Școlile gimnaziale ”Gheorghe Lazăr” și ”Mihai Eminescu” din Zalău, Școlile gimnaziale nr. 1 Sânmihaiu – Almașului și Hereclean. Prin derularea acestui proiect, Agenția Națională Antidrog îşi propune să consolideze legăturile afective dintre membrii familiei (părinte-copil, părinte-părinte, copil-copil), dar şi dintre aceştia şi şcoală”, a precizat coordonatorul CPECA Sălaj, comisarul șef Valer Merce.
Proiectul conţine nouă activităţi interactive cu părinţii, aplicaţii cu caracter ludic, și necesită un grad mare de implicare din partea acestora, dar și a cadrelor didactice, în vederea oferirii de modele pozitive copiilor.