Pensionarii, persoanele cu handicap de gradul I si II din Zalau se plimba gratuit cu autobuzele. Pe langa cei aproximativ 11.000 de pensionari din Zalau, 796 de persoane cu handicap au dreptul la transpot in comun, fara sa plateasca. Si refugiatii pot utiliza fara bani acest mijloc de transport, dar in Zalau nu este cazul, deoarece nu sunt inregistrate astfel de cazuri. Elevii se bucura si ei de o reducere de 10 lei din pretul unui abonament lunar, iar cei care doneaza sange au o reducere de 50 la suta din pretul abonamentului, pe o perioada de o luna.
Mai multe abonamente pentru elevii Zalau
Elevii din Zalau s-au obisnuit sa foloseasca transportul in comun. Daca anul trecut numarul total al abonamentelor a fost de 7.679 eliberate de compania de transport in comun din Zalau, dintre care 3.193 erau abonamente lunare, care au adus in vistieria Transurbisului 190.000 de lei, 2.404, abonamente pe 15 zile, iar 2.082 abonamente pe sapte zile, in primele sapte luni ale anului in curs au fost eliberate 9.845 de abonamente in total. Numarul abonamentelor pe sapte si pe 15 zile a crescut cu aproximativ 1.000, iar cel al abonamentelor lunare a ajuns la 3.397. In 2010, 24.076 de zalauani au folosit transportul in comun, pe baza abonamentelor de transport, iar in primele sapte luni a anului 2011, 22.781 de cetateni si-au facut abonamente pentru autobuz.
Fara stat la coada pentru abonamente
Batranii si persoanele cu handicap nu sunt nevoite sa stea la coada pentru a obtine un abonament de transport in comun. Potrivit datelor furnizate de purtatorul de cuvant al SC Transurbis SA Zalau, Paul Maghiu, nu se elibereaza abonamente pentru aceste grupe de persoane, acestia circuland gratuit pe baza cuponului de pensie si a actului de identitate, respectiv cu legitimatia emisa de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Donatorii de sange trebuie sa se prezinte la ghiseele la care se fac abonamente cu o adeverinta eliberata de Centrul de Transfuzie Sanguina.
Autobuzul – transport pentru nevoiasi
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...