Ciocolata neagra are capacitatea de a atenua efectele negative ale soarelui asupra pielii, sustin oamenii de stiinta canadieni de la Universitatea Laval din Quebec. Expertii sustin ca persoanele care consuma ciocolata neagra sunt ferite de anumite afectiuni ale pielii cauzate de expunerea la soare. Totodata, cercetatorii au explicat ca nu orice ciocolata are acest efect, ci doar cea neagra. Pentru a-si testa teoria, cercetatorii au lansat o campanie de recrutare a mai multor femei cu pielea foarte alba si cu varste cuprinse intre 25 si 65 de ani, a explicat coordonatorul studiului, Bruno Riverin, citat de site-ul www.pisqa.com. In cursul vizitelor periodice la laborator, participantii vor primi pe partea interioara a antebratului o doza bine calculata de raze ultraviolete emise de o lampa speciala. Aceasta experienta ar putea demonstra ca pielea persoanelor care au mancat ciocolata cu polifenoli va suporta fara nicio reactie secundara o doza mai mare de raze, in comparatie cu pielea celor care au primit un placebo. Expunerea prelungita la razele ultraviolete poate provoca diverse afectiuni ale pielii, printre care, cea mai grava este cancerul. Tocmai de aceea, medicii dermatologi recomanda sa nu se stea la soare in timpul amiezii si sa se utilzeze creme cu factor de protectie.