In acest an, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Salaj a autorizat, temporar, in judet, trei puncte pentru taierea mieilor. Potrivit lui Vasile Chindris, sef Serviciu de Igiena si Sanatate Publica din cadrul DSVSA, mieii vor putea fi sacrificati la abatorul din Hereclean, unde s-a facut o investitie noua pe fonduri Sapard, in Simleu – la fostul abator Siciliana, care acum functioneaza ca si carmangerie, dar a fost adaptat pentru taierea mieilor si in Jibou la SC Ceres Pan, tot un fost abator. La cele trei puncte lucrarile de igienizare au inceput acum doua zile, iar mieii vor putea fi sacrificati incepand de azi. Pretul va fi stabilit de fiecare prestator de servicii. Totodata, „mieii nu se vor vinde si nici nu se vor sacrifica in piete. Nu vom admite sa se plimbe nimeni cu mieii prin piete”, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, Vasile Chindris.