Angajaţii sălăjeni din sistemul bugetar au la dispoziţie 563 de bilete de odihnă şi tratament in 42 de staţiuni.
Angajaţii din sistemul bugetar din Sălaj au la dispoziţie 563 de bilete de odihnă şi tratament cu preţ redus, valabile pentru peri-oada 7 iulie – 29 septembrie. Filonaş Chiş, directorul Casei Judeţene de Pensii Sălaj, ne-a declarat că sunt cuprinse 42 de staţiuni din ţară, la hoteluri de două şi trei stele, de pe litoralul romanesc şi din staţiunile montane şi balneoclima-terice, dintre care: Predeal, Sinaia, Căciulata, Hercula-ne, Voineasa, Olăneşti, Sangeorz – Băi, Amara, Buşteni, Pucioasa, Vatra Dornei, Vălenii de Munte, Moneasa, Ocna Şugatag, Govora, Geoagiu – Băi etc. Durata unui sejur este de şase nopţi.
Şase nopţi la mare sau la munte cu 200 de lei
Preţul unui bilet intreg, pentru o persoană, variază intre 400 şi 500 de lei. Bugetarii care au un salar de incadrare pană la 2.200 de lei vor plăti jumătate din valoa-rea biletului, iar pentru copiii cu varsta intre şase şi 18 ani doar 25 la sută din preţul integral, cu condiţia să fie incluşi in sistemul de invăţămant. Dacă soţul sau soţia nu lucrează intr-o instituţie publică, acesta/aceasta va plăti preţul integral al biletului. La fel şi bugetarii ai căror salar de incadrare este mai mare de 2.200 de lei. Persoanele bene-ficiare ale prevederilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare care suferă de boli profesio-nale beneficiază de bilete gratuite. Primele serii incep in zilele de 7 şi 8 iulie, iar ultimele in 23 septembrie. Un sejur este de şase nopţi/şapte zile şi include cazare, pensiune completă şi tratament.
Primul venit, primul servit
Din totalul biletelor pri-mite, 75 la sută au fost repartizate membrilor de sindicat din domeniul bugetar, 15 la sută instituţiilor publice nesindicalizate şi 10 la sută sunt pentru administraţia centrală.
Primirea, inregistrarea cererilor şi distribuirea biletelor se face de către Casa de Pensii. Criteriul de acor-dare este „primul venit, primul servit”. In funcţie de solicitări se vor putea face suplimentări de bilete in anumite staţiuni, sau replieri in funcţie de cele mai solicitate staţiuni, a mai adăugat directorul CJP Sălaj.
Documente necesare
Acordarea biletelor de odihnă către beneficiari realizează pe baza următoarelor documente: cerere pentru acordarea biletului de odihnă; adeverinţă de la locul de muncă, care să ateste calitatea de asigurat a solicitantului, precum şi cuantumul caştigului salarial brut lunar; certificat de căsătorie, respectiv certificat de naştere pentru copii, in copie, şi adeverinţă eliberată de unitatea şcolară.