Un tanăr canadian şi-a propus să lucreze cate o săptămană la un loc de muncă pentru a-şi găsi postul ideal. Acesta a incercat timp de 52 de săptămani tot atatea joburi, pe poziţii de la instructor de yoga sau volei pană la ajutor de veterinar sau agent la bursă. Fiecare dintre noi işi pune la un moment dat intrebarea: Ce vreau să fiu cand mă fac mare? Sunt persoane care se apropie de varsta pensionării şi au muncit toată viaţa pe un post care nu le-a adus o satisfacţie personală decat pe plan financiar. După o perioadă in care au ocupat acelaşi post s-au obişnuit cu rutina de a se trezi luni dimineaţa cu groaza că urmează alte cinci zile peste care vor trece cu chiu cu vai. De cele mai multe ori tocmai această rutină ne impiedică să căutăm ceva ce ni se potriveşte cu adevărat, un post pe care să lucrăm in primul rand din plăcere şi apoi din nevoia financiară. Tinerii de azi se axează mai degrabă pe meseriile bănoase, chiar dacă apoi ajung să le displacă meseria aleasă, asta fiindcă aleg beneficiile financiare in detrimentul dezvoltării personale şi profesionale. De cele mai multe ori ca să afli ce loc de muncă ţi se potriveşte trebuie să descoperi inainte ce iţi displace, ce nu ţi se potriveşte, iar exact opusul va fi ceea ce cauţi. Situaţia in care se află piaţa locurilor de muncă in ziua de azi ne impiedică intr-o anumită măsură să ne schimbăm locul de muncă, fiindcă implică şi riscul ca noul job să iţi displacă chiar mai mult decat cel din prezent. Dacă insă decizi să iţi asumi acest risc iţi găseşti curajul să porneşti in căutarea jobului ideal, pentru că una e să crezi că poţi şi eşti făcut să fii pompier şi alta e stingi flăcările cu adevărat.
Jobul – intre dezvoltare profesională şi bani
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...