Guvernanţi noştri au ajuns şi ei la concluzia că Ceauşescu a făcut lucruri bune pentru ţară şi revin la vechile practici dinainte de ’89. Ministerele Transporturilor şi Mediului au incheiat un protocol pentru a replanta copaci pe marginea drumurilor naţionale, pentru ca iarna să oprească inzăpezirea şoselelor iar vara să protejeze asfaltul de efectele dăunătoare ale razelor soarelui. La nivel naţional sunt 870 de kilometri de drumuri naţionale cu risc de inzăpezire, iar Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale are acoperită cu parazăpezi o suprafaţă de 133 de kilometri. Ministrul Transporturilor apreciază că construcţia de parazăpezi ar costa 40 de milioane de euro, in timp ce prin infiinţarea perdelelor ar costa doar 1,2 milioane euro. Vedem in sfarşit o decizie corectă care se ia de către actualii guvernanţi, şi nu cum se ia de obicei, după avantajul clientelei politice. Nu mai vorbim despre importanţa din punct de vedere ecologic, de combatere a poluării prin noxele emise de maşini şi de prevenire a alunecărilor de teren. Din păcate, după Revoluţie, s-a pus la pămant aproape tot ce a construit Răposatul – de la fabrici şi uzine, la sisteme de irigaţii, cooperative agricole pană la plopii de pe marginea şoselelor patriei, totul pe bani mărunţi, fără a ţine seama de consecinţe. Decat să-şi pună mintea la contribuţie să sporească ce au primit de-a gata, romanii au vandalizat ce au putut, şi ce nu s-a putut fura au lăsat in paragină. Dă-i Doamne, mintea omului de pe urmă!
Revenim la ideile lui Ceauşescu
Articole
Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...Elevul Roland Petrean și profesorul său, Florin Morar, premiați de ministrul Educației
Roland Petrean, elevul de la CNS Zalău care ne face cinste cu fiecare participare a sa la competiții naționale și internaționale de informatică, a fost premiat de ministrul Educației, Ligia Deca, pentru rezultatele sale excepționale. Alături de Roland Petrean, a fost premiat și profesorul Florin Morar, cel care îl pregătește, îl susține și îl îndrumă. Recompensată a fost și unitatea de învățământ pe care o reprezintă, Colegiul Național „Silvania” Zalău. Ministerul Educației a organizat marți, 17 decembrie,…
Mai mult...