În Zalău, la E-ON, se prelungește programul “fără public”. După ce la principalul furnizor de gaze al sălăjenilor a fost închis toată luna februarie, oamenii sunt întâmpinați acum cu un alt anunț, prin care sunt informați că în perioada 28.02 – 15.03 magaziul E-ON nu are program cu publicul.
În schimb, oamenii sunt sfătuiți, în cazul în care au nelămuriri, să folosească mijloacele de comunicare alternative: prin SMS, chat, formularul de pe site ori din contul E-ON Myline.
Scriam, luna trecută, despre faptul că lipsa programului cu publicul la E-ON nu-i afectează doar pe sălăjenii care au unele neclarități vizavi de facturi, tarife sau contracte, ci și pe cei care intenționează să cumpere sau să vândă un imobil. Asta deoarece, pentru a putea tranzacționa o casă sau un apartament, proprietarul are nevoie de o hârtie de la E-ON, din care să reiasă că nu are datorii. Document pe care nu îl poate obține, iar fără el merge aproape degeaba la notar.
„Suntem martorii unei stări de fapt fără precent în piața imobiliară sălăjeană. În prezent nu este cine să elibereze o adeverință prin care să se facă dovada că vânzătorul nu are datorii la gaz, adeverință care știm cu toții că este absolut necesară la biroul notarial în vederea încheierii unei tranzacții de vânzare-cumpărare. În acest caz desigur că nu se poate finaliza după metoda clasică tranzacția de vânzare-cumpărare a unui imobil”, explica, pentru Graiul Sălajului, unul dintre consultanții imobiliari nemulțumiți de situația de-a dreptul absurdă.
E important de știut faptul că în acest caz special există doar două soluții: fie se amână tranzacția până la eliberarea adeverinței către vânzător de la furnizorul de gaz (asta, desigur, în cazul în care cumpărătorul poate sau vrea să aștepte) sau biroul notarial inserează o clauză expresă în contractul de vânzare-cumpărare prin care ambele părți sunt de acord ca vânzătorul să-și achite eventualele restanțe de plată la gaz imediat ce furnizorul îi va putea comunica suma datorată, iar acesta va aduce adeverința la biroul notarial și i-o va preda, evident, și cumpărătorului. În acest ultim caz, contractul de vânzare-cumpărare are titlu executoriu și, dacă vânzătorul din rea credință nu va mai dori să achite sumele restante la gaz, cumpărătorul se va putea adresa fie unui mediator, fie instanței judecătorești.
La sediul E-ON din Zalău a fost lacăt pe ușă o bună parte din luna ianuarie, toată luna februarie, iar acum aflăm că jumătate din luna martie nu va desfășura program cu publicul.
E-On este stat în stat. Nici una din instituțiile statului nu vrea să vadă realitatea, că este o bătaie de joc la adresa consumatorului. Mijloacele de comunicare alternativa sunt tot o păcăleală, nu poți să le folosești decât pentru ce vor ei sa audă.
Vă place ? Mai votați liberalii !
F bine ce ni se întâmpla ! Votați usr, liberali, cântăreți, etc! E România lucrului bine făcut, fraților!
Sa le fie rusine obrazului, asta-i sfidare pe fata si totala desconsiderare a clientilor! Doresc din tot sufletul E-on-ului “Faliment usor”, cu liniste si pace! Apropos, alaltaieri am incercat in zadar timp de 25 DE MINUTE sa intru in contact telefonic cu un operator E-On. A trebuit sa ma multumesc cu robotzica “Ioana”… cred ca e ruda apropiata cu “Manuela”…