Liceul Pedagogic doreşte amenajarea „Pădurii viitorului”, un loc in care urmează să fie plantat un copac pentru fiecare nou născut.
Consilierii municipali au fost informaţi ieri despre o iniţiativă legislativă puţin mai neobişnuită. Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” şi Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian au supus atenţiei Consiliului Local Zalău două iniţiative legislative care vizează protejarea mediului inconjurător şi imbunătăţirea calităţii vieţii in municipiul Zalău prin utilizarea bicicletelor ca mijloc de deplasare şi recreere, precum şi prin dezvoltarea educaţiei ecologice şi a voluntariatului.
Liceul Pedagogic a propus spre dezbaterea consilierilor iniţiativa legislativă numită „Pădurea viitor”, tema acestei iniţiative vizand educaţie ecologică a cetăţenilor Municipiului Zalău. „Pădurea viitor se doreşte a fi un loc desemnat de Primărie, unde pentru fiecare nou născut din oraşul nostru să se planteze cate un copac, iar acest copac să poarte o etichetă cu numele noului născut”, spun iniţiatorii proiectului. Plantarea copacilor se va face bianual. Pentru copiii care se nasc in perioada 15 aprilie – 15 octombrie să se planteze copacii la finalul lunii octombrie, iar pentru copiii care se nasc in perioada 15 octombrie – 15 aprilie să fie plantaţi in data de 20 aprilie. Aceste acţiuni urmează a fi realizate de către voluntari din cadrul Liceului Pedagogic, alături de voluntarii părinţi ai noilor născuţi. „Am conturat această propunere in urma unei campanii cu tematică ecologică derulată in liceul nostru, 801 elevi exprimandu-şi susţinerea acestei iniţiative”, se arată in adresa Liceului Pedagogic către Primăria Zalău.
Elevii vor să trezească spiritul ecologic al zălăuanilor
Iniţiatorii proiectului consideră că prin intermediul acestei acţiuni populaţia oraşului nostru va fi mult mai sensibilizată vizavi de problemele de ecologie, implicandu-se activ in conturarea unui mediu sănătos pentru ei şi generaţiile viitoare. „Prin intermediul acestei acţiuni in etapa timpurie a copilăriei se va incepe educaţia ecologică şi civică a cetăţenilor. Aspectele practice ale educaţiei ecologice, cum este şi activitatea de plantare pe care o propunem, vor contribui la dezvoltarea spiritului de voluntariat şi ecologic”, a conchis echipa de proiect.