Agenţia pentru Protecţia Mediului Sălaj a organizat ieri o acţiune pentru educarea tinerei generaţii in spiritul cunoaşterii, respectului şi protejării mediului. Au participat cate 50 de elevi de la şcolile din Hida şi Bălan la această activitate din cadrul proiectului cofinanţat de Uniunea Europeană: „Gestionare Durabilă a Patrimoniului Natural din Aria Naturală Protejată Racaş-Hida-Sit de Interes Comunitar”. Elevii au participat in Poiana Narciselor la un concurs ce a constat in două probe. La prima dintre ele copiii trebuiau să calculeze densitatea narciselor din poiană cu ajutorul unui cadran de un metru pătrat, iar a doua probă a constat intr-o simulare de cartare a perimetrului Poienii Narciselor. La finalul probelor, elevii celor două şcoli n-au putut fi departajaţi, fiind declaraţi cu toţii caştigători. In urma probelor, copii au obţinut o densitate de 11-12 narcise pe metru pătrat, iar in urma cartografierii, a rezultat o suprafaţă a poienei de 1,5 hectare.
Şefa Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sălaj, dr. inginer Aurica Grec, a spus că printre problemele actuale ce trebuie rezolvate pană la sfarşitul lui 2012 – termenul limită de incheiere al proiectului – se numără cele legate de păşunat, lucrări agricole, culesul florilor şi picnic, activităţi care trebuie interzise pentru protejarea Ariei Naturale Racaş-Hida.
Poiana Narciselor – 12 narcise pe metru pătrat
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...