Experţii care studiază cancerul au emis un nou avertisment referitor la consuml de carne roşie şi procesată. Fundaţia Mondială de Cercetare a Cancerului sfătuieşte oamenii să limiteze consumul de carne roşie, cum ar fi cea de vită, porc sau miel şi să evite produsele procesate, precum şunca şi salamul. Au fost descoperite probe convingătoare conform cărora aceste tipuri de carne cresc riscul imbolnăvirii de cancer intestinal, ceea ce inseamnă că oamenii trebuie să reducă cantitatea de astfel de carne pe care o consumă. Experţii reco-mandă limitarea consumului de carne roşie la 500 de grame pe săptămană (greutatea după preparare) – echivalentul a cinci sau şase porţii medii de friptură de vită, miel sau porc – şi evitarea cărnii procesate. Aproximativ 17.000 de imbolnăviri (43%) ar putea fi prevenite dacă oamenii ar manca mai puţină carne roşie şi mai multe fibre, dacă ar bea mai puţin şi ar face sport. Astfel, oamenii care mănancă peste 90 de grame de carne roşie pe zi ar trebui să reducă cantitatea la 70 de grame. De asemenea, se recomandă consumul de alimente ce conţin fibre, cum ar fi cereale integrale, fructe şi legume. Laptele, usturoiul şi suplimentele alimentare ce conţin calciu ar putea reduce riscul imbolnăvirii, spun experţii.