”Ieri am fost inteligent, așa că am vrut să schimb lumea. Astăzi sunt înțelept, așa că mă schimb pe mine însumi.”( Rumi)
Ziua bună, dragi cititori!
Un fiu împreună cu tatăl lui se plimbau prin munți. Deodată, fiul cade, se rănește și strigă: ”Aaaahhhhh!!!” Spre surprinderea lui, imediat aude o voce de undeva din munți care repetă: ”Aaaahhhhh!!!” . Curios, strigă din nou: „Cine ești??”. Primește răspunsul: ”Cine ești??” Apoi strigă către munte: ”Te admir!”. Vocea răspunde: ”Te admir!” Enervat de răspuns, strigă: ”Lașule!” și vocea îi răspunde: ”Lașule!!” Se uită la tatăl lui și îi spune intrigat: ”Ce e asta? Ce se întâmplă?”. Tatăl îi zâmbește și îi spune: ”Fiule, fii atent.” Și omul strigă: „Ești un campion!!” iar vocea îi răspunde ”Ești un campion!!”
Băiatul este surprins dar nu înțelege. Apoi tatăl îi explică: ”Oamenii numesc asta Ecou, dar în realitate se numește Viața. Îți dă înapoi orice spui sau faci. Viața noastră este o simplă reflectare a propriilor noastre acțiuni. Dacă vrei să ai parte de mai multă iubire, creează mai multă iubire în inima ta. Dacă vrei mai mulți prieteni, dăruiește tu întâi în exterior oamenilor prietenie. Viața îti dă înapoi tot ceea ce tu i-ai dat. Viața ta este reflecția ta.”
Dragilor, de acest nou an să ne provocăm la o întrebare. Care este propriul nostru Ecou? Ce ne strigă nouă viața înapoi? Care sunt roadele ecourilor noastre?
Lumea ce ne-nconjoară este reflecția noastră intrinsecă. Cred că cea mai necesară reformă din lume, în momentul de față, este reforma propriului suflet. Fără această temelie bine pironită și fortificată, reflecția noastră va continua să schițeze frică, incertitudine și haos.
La începutul acestui nou an, să ne gândim la ce putem îmbunătați cu privire la propriul nostru eu. Să ne gândim mai mult la valorile profunde ale vieții și la ce înseamnă să fi cu adevărat om. Să ne gândim că am fost cu toții creați de Dumnezeu pentru idealuri mărețe și că la ca porțile vieții veșnice ni se va cere socoteală pentru maniera în care am oferit vieții și nu pentru argumente matematice.
Să ne fie acestea gânduri ”target” pentru noul an și prilej de reflecție….și astfel viața ne va privi și ne va surâde! Ne va da putere de voință să luptăm și dăruire de sine în slujba adevăratelor valori și sensuri.
Vă doresc un an nou cu multe ecouri de bine! La mulți ani!
Din textul dv. cu „acestea gânduri target”, am aflat că „ni se va cere socoteală (…) nu pentru argumente matematice”. Încercați cu propoziții scurte și clare, gen „Ana are mere”.
Ce mesaj frumos transmiti, Ioana! Felicitari, An Nou fericit! 🙂