Luni seara, in a doua zi de Paşte, show-ul de televiziune „Romanii au talent” şi-a desemnat caştigătorul marelui premiu, in valoare de 120.000 de euro. Ţuţu Adrian, tanărul rămas fără părinţi incă din fragedă pruncie, i-a cucerit pe telespectatori prin versurile sale transmise pe ritmuri de hip-hop, dar şi prin povestea sa emoţionantă. Votul publicului a starnit insă adevărate discuţii pe internet. Cei mai mulţi dintre cei care au postat comentarii la articolele despre Adrian susţin că acesta a fost votat pentru povestea lui, care a reuşit să-i impresioneze pe cei mai mulţi dintre votanţi, şi nu pentru talentul său. „Costel Busuioc a caştigat in Spania. Dacă ar fi concurat in Romania, probabil n-ar fi fost in primii 3. Suntem un popor impresionat de povestea participantului şi nu de talentul său real”, scrie un cititor revoltat şi tind să-i dau dreptate. La o emisiune care prin formatul său trebuie să premieze performanţa, şi nu povestea din spatele „talentului”, un caz rar de contratenor, Narcis Ianău, a fost lăsat in umbră. Fapt care il determină pe băcăuanul cu „voce de soprană” să-şi dorească o altă ţară, adoptivă. Intrebat dacă ar pleca din Romania in cazul unei oferte din străinătate, Narcis a răspuns: „Deja am primit cateva oferte, aş putea spune, dar nu din ţară, din afară. Da, aş pleca din Romania!”. In final, comentariile altor romani nemulţumiţi de deznodămantul emisiunii cu cele mai mari audienţe din istoria televiziunilor romaneşti definesc cel mai bine Romania: „Emisiunea trebuia să se numească: Romanii au probleme şi belele!, nicidecum Romanii au talent! Suntem o ţară de milogi şi ajutoare sociale”.
Romanii au talent?
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...