De cand are statut de unitate teritorial-administrativă, asta in anul 2002, comuna Şimişna nu a dispus de dispensar medical uman. Cei peste 1400 la locuitori ai celor două sate componente Şimişna şi Hăşmaş, apelau la serviciilor medicilor de familie din Rus sau Ileanda. Străbăteau 12 kilometri pentru o banală consultaţie sau reţetă de medicamente compensate.Odată cu venirea la carma comunei in funcţia de prim edil Călin Prodan a luat hăţurile in mană, preocupat de sănătatea semenilor săi şi a purces la construire unui dispensar uman. Lucrările au inceput in urmă cu doi ani, cu bani din bugetul propriu dar şi cu sprijinul Consiliului Judeţean. La sfarşitul săptămanii trecute, mai exact vineri, la noul Dispensar uman din Şimişna a fost tăiată panglica inaugurală. Construcţia amplasată in apropiere de primărie este nouă.Dispune de un cabinet medical, de o sală de tratamente, de o sală de aşteptare, de grupuri sanitare. Incălzirea centrală şi apa curentă nu lipsesc nici ele. In curs de amenajare este locuinţa pentru medic, care după spusele primarului Călin Prodan va fi finalizată pană in vară. Medicul de familie Daniel Băiaş şi-a finalizat rezidenţiatul şi a venit la primul său loc de muncă, la Dispensarul din Şimişna. Deja, bucuroşi că au medicul lor, locuitorii celor două sate ale comunei au inceput să-şi aducă fişele de la unităţile sanitare la care erau arondaţi. Şi doctorul Băiaş nădăjduieşte că va intruni numărul de pacienţi care să-i asigure un salariu decent.
Comuna Şimişna are dispensar pentru prima dată de la infiinţare
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...