În ceea ce privește decorarea locuinței, alegerea materialelor textile potrivite este extrem de importantă pentru armonizarea stilului în ansamblu. În acest sens, draperiile joacă un rol cheie. Știi să alegi cea mai bună draperie pentru casa ta? Te ajutăm în rândurile de mai jos.

3 puncte cheie de luat în considerare înainte de a alege o draperie

Pentru a alege între diferitele tipuri de draperie de care avem nevoie în casa noastră, trebuie să luăm în considerare diferite variante:

1. Stil decorativ

Tipul de decor care domnește în camere este decisiv, așa că, dacă ai de gând să faci o schimbare în casa ta, de draperie, precum și de alte materiale textile, totul trebuie să se schimbe în consecință.

2. Dimensiunea ferestrei

Un alt factor pe care să ne bazăm decizia cu privire la tipul de draperie pe care vrem să îl instalăm este dimensiunea ferestrelor pe care urmează să o așezăm. O draperie pentru o fereastră mare de sufragerie nu necesită același tip de material sau dimensiune ca alta pentru fereastra unui dormitor.

3. Locul din casă

Deși pare evident, o draperie ne ajută să reglăm cantitatea de lumină pe care o lăsăm în camere, așa că, în același mod ca și cele precedente, locul din casă unde va fi amplasată va fi un punct esențial. Nu vom folosi același tip de draperie peste o fereastră mare din sala de mese unde trebuie să ajustăm cantitatea de lumină care intră în funcție de momentul zilei, ca într-o bucătărie în care în mod normal există mai puțină lumină naturală, de exemplu.

Tipuri de draperie care vor oferi casei tale un aspect unic și personal

  • Panouri japoneze

Un stil decorativ minimalist cu puține obiecte este ideal pentru a fi completat cu o draperie japoneză de tip panou. O soluție elegantă și cât mai neutră posibil.

Acest tip de draperie are avantajul că o poți alege în diferite grade de grosime, așa că dacă trebuie să te protejezi de lumină intensă, poți alege panouri care sunt semitranslucide.

  • Draperie venețiană

O draperie venețiană este ideală pentru o cameră dedicată studiului sau muncii. O zonă complet funcțională, unde există puțin loc pentru distracții. În plus, acest tip de draperie te izolează perfect de lumină atunci când ai nevoie.

  • Draperie clasică

Este alegerea clasică care nu moare niciodată. Datorită versatilității ei, o draperie clasică este opțiunea care nu dă greș. În plus, o draperie nu poate lipsi dintr-un stil vintage. Alege țesătura în funcție de culorile restului spațiului. Poți crea un joc de contraste cu pernele, fețele de masă și alte țesături prezente, chiar și cu pereții.

  • Jaluzele

Creează mediul ideal atât ziua, cât și noaptea cu ajutor jaluzelelor. Jaluzelele pot fi adaptate tipului de decor pe care îl preferi, alegând modelul cu o culoare care să corespundă decorului clasic. Sunt și jaluzele care, datorită funcționalității lor, se vor potrivi caselor mai moderne. Tu alegi!

  • Jaluzele cu role

Jaluzelele cu role sunt la jumătatea distanței dintre panourile japoneze și un tip de jaluzele clasice. Pot fi o opțiune excelentă pentru a da acea atingere rustică de care ai nevoie. Alege-le în materiale naturale, precum stuf sau răchită și inspiră-te pentru a crea o atmosferă romantică și cochetă.

  • Draperie din țesătură groasă

O draperie din țesătură densă ne ajută să blocăm lumina foarte eficient. Aceste draperii sunt disponibile în diferite țesături și culori. Deci, în ceea ce privește culorile, poți defini perfect ceea ce vrei să realizezi. Dacă ești îndrăgostit de stilul vintage, profită de această opțiune și de posibilitățile sale.

Dacă camera care trebuie decorată este sala de mese, de exemplu, și ai o fereastră mare, o opțiune bună este să plasezi draperie și apoi să aplici un element decorativ, cum ar fi o perdea mai fină. O combinatie de perdea si draperie arată foarte plăcut. În acest caz, căutăm să îndeplinim un obiectiv funcțional, care este să nu lăsăm să treacă lumina în exces. Prin urmare, este o idee bună să folosești materiale care au corp și grosime și care, la rândul lor, pot fi îndepărtate sau strânse cu ușurință.