Personalul medical din Spitalul de Boli Cronice din Cehu Silvaniei, propus de Ministerul Sănătăţii pentru a fi transformat in cămin de bătrani, poate opta pentru un post similar in oricare alt spital din judeţ. Ministerul Sănătăţii a publicat lista posturilor vacante in spitalele din Sălaj. Medicii au la dispoziţie 85 de posturi, la 31 specialităţi. Cei mai căutati sunt medicii de urgenţă, unde sunt vacante 14 locuri, şi medicii generalişti, care au la dispoziţie 15 locuri de muncă vacante. In spitalele din Sălaj mai sunt vacante 184 de posturi pentru asistente medicale, 119 pentru infirmiere, 80 pentru ingrijitoare, patru pentru farmacişti, nouă pentru chimişti, biologi, fizicieni, 14 pentru sociologi, asistenţi sociali, kinetoterapeuţi şi 38 pentru muncitori. Lista completă cu posturile vacante in fiecare spital este afişată pe site-ul Ministerului Sănătăţii.
Nimeni nu rămane pe drumuri
In Sălaj sunt afectate de restructurările din sistem două spitale: Centrul de Cercetare şi Asistenţă Medicală din Şimleu Silvaniei care a fost comasat la Spitalul Orăşenesc din aceeaşi localitate şi Spitalul de Boli Cronice din Cehu Silvaniei, propus de Ministerul Sănătăţii spre desfiinţare, alături de alte 66 spitale din ţară. Unitatea are o capacitate de 40 de paturi, o farmacie, un laborator de analize medicale, un laborator de radiologie şi ambulatoriu integrat cu cabinete medicale in specialităţile medicină internă, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie şi pediatrie. Personalul de aici va putea opta fie pentru un post intr-un alt spital, fie pentru a rămane să lucreze in cadrul căminului de bătrani. Redistribuirea propriu-zisă a personalului va incepe in data de 1 aprilie, odată cu inchiderea spitalelor. Procedura va dura cel mult 60 de zile, se mai arată in comunicatul ministerului.
Azil de bătrani şi centru de permanenţă la Cehu
Primarul poate solicita pană la data de 31 martie ca in clădirea spitalului să se infiinţeze un cămin pentru persoanele varstnice, cu fonduri de la Guvern. Andrei Varga, primarul oraşului a solicitat Ministerului Sănătăţii să nu desfiinţeze spitalul, insă nu a primit nici un răspuns. Totodată, Varga a cerut Direcţiei pentru Sănătate Publică infiinţarea la Cehu Silvaniei unui centru de permanenţă care să asigure servicii medicale de urgenţă non-stop.