Peste 1.500 de copii pană in 14 ani suferă de viroze respiratorii, pneumonii şi alte afecţiuni specifice sezonului rece.
Peste 2.200 de sălăjeni au fost diagnosticaţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 251 cu pneumonie acută, in ultima săptămană de afecţiunile specifice sezonului rece, in creştere cu 26 la sută, respectiv 16 la sută faţă de săptămana anterioară. In această săptămană nu s-a inregistrat nici un caz de gripă.
Fie că este vorba de o simplă răceală, pană la pneumonii acute, gripă sau chiar gripă porcină, boala dă bătăi de cap bolnavilor şi celor din jur, mai ales că afecţiunile sunt contagioase. 129 persoane diagnosticate cu acest tip de afecţiuni au fost spitalizate, potrivit informaţiilor primite de la Mihai Cheşeli, purtătorul de cuvant al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj. Cei mai afectaţi au fost copiii, la grupa de varstă 0 – 14 ani, inregis-trandu-se 1.538 cazuri de imbolnaviri.
Intr-un comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătăţii se arată că in perioada menţionată absenteismul in şcoli a crescut de la 4,5 la sută, la 7,7 la sută in şcolile gimnaziale, iar in licee de la 3,9 la 5,5 la sută. Specialiştii recomandă cadrelor didactice să facă triajul epidemiologic la clasă, la prima oră de curs, pentru evitarea apariţiei de focare in colectivitate.
Clasele răman goale pe motiv de boală
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...