Apa de la robinet nu prea are proprietăţile apei, care ar trebui să fie insipidă, incoloră şi inodoră,dar avem asigurări că este potabilă.
Compania de Apă Someş SA scapă fără sancţiuni din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj după ce, in data de 9 februarie, a oprit apa la şase blocuri din Zalău care nu semnaseră noul contract de prestări servicii. Legea spune că furnizorul trebuie să asigure populaţiei o cotă de avarie de minim 50 de litri de apă pe zi, timp de 12 ore, iar Compania de apă a dat drumul la apă doar patru ore pe zi. O echipă a DSP s-a deplasat la blocurile unde s-a sistat furnizare apei potabile pentru a recolta probe de laborator. In cazul in care rezultatele se dovedeau a fi necorespunzătoare, repre-zentanţii DSP au declarat că vor aplica sancţiunile prevăzute de lege.
Testele de laborator au ieşit insă bune pentru Compania de Apă. „Vă facem cunoscut că Direcţia de Sănătate Publică Sălaj a recoltat trei probe de apă, respectandu-se procedura de recoltare care prevede ca, in prealabil, apa să curgă continuu pe reţea timp de 15 minute. In aceste condiţii, rezultatele analizelor de laborator s-au incadrat in parametrii normali chiar dacă apa a staţionat pe reţelele interioare. Direcţia de Sănătate Publică Sălaj va monitoriza in continuare calitatea apei potabile in baza contractului de audit incheiat cu Compania de Apă Someş SA”, ne-a declarat Mihai Cheşeli, purtătorul de cuvant al DSP Sălaj.
La robinet, totul este OK
Rezultatele analizelor de laborator efectuate in cursul anului trecut de DSP Sălaj la staţia Varşolţ au scos la iveală concentraţii peste limita admisă de clor in apă la 42 din totalul de 260 de analize chimice efectuate. Marcel Zaharia, directorul Sucursalei Zalău a Companiei de Apă, ne-a explicat că este firesc să pună la Varşolţ mai mult clor pentru ca la consumatori să ajungă apa in parametri normali, clorul pierzandu-şi din concentraţie pe parcurs. Prin urmare, apa de la robinet este potabilă… dacă faci abstracţie de gustul de clor, de faptul că adesea este maronie, iar dacă o laşi in pahar cateva minute vei observa cum se depune un strat de nisip.
Apa la Zalău e bună, dacă nu te uiţi la gust, miros şi culoare
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...