Consiliul Județean Sălaj, prin intermediul angajaților societății Pază, Obiective și Intervenție, a derulat o acțiune de igienizare a Complexului Arheologic Porolissum de la Moigrad, pentru a elibera zonele de circulație a vizitatorilor și a da un nou aspect unuia dintre cele mai cunoscute obiective turistice din județ.
”Acțiunea de igienizare a zonei Complexului Arheologic Porolissum a ajuns pe ultima sută de metri. Lucrările au demarat în 1 martie, interval în care echipele societății Pază Obiective și Intervenție au îndepărtat și tocat spinii și arbuștii de pe o suprafață totală de 10 hectare. Deșeurile vegetale rezultate au fost în cantități însemnate, având în vedere că astfel de lucrări nu au fost realizate în ultimii ani”, se arată în comunicatul administrației județene.
Potrivit aceleași surse, la Porolissum vor fi montate în perioada următoare 45 de panouri informative, care includ atât panouri cu texte de prezentare în limbile română și engleză, cât și panouri cu reprezentări grafice ale centrului militar și urban.
”Valorificarea potențialului turistic din Sălaj se numără printre prioritățile administrației județene. Este datoria noastră să ne implicăm, să avem grijă de patrimoniul cultural, să tratăm cu respect istoria și mediul înconjurător. Castrul Roman de la Porolissum este unul dintre cele mai bine păstrate situri arheologice din România și principalul obiectiv istoric și turistic al Sălajului, iar punerea lui în valoare va spori atractivitatea întregului județ. Numai la finele săptămânii trecute, peste 250 de persoane au vizitat acest obiectiv, și am convingerea că, în viitor, numărul turiștilor va crește”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.
Bine Dinule asa te vrem! Schimbari in conducerea institutiilor de cultura pe cand?
Daca vrei sa faci un traseu spre Castru de la Porolisum alegand Drumul roman existent pe coama Mesesului vei fi intampinat de zeci de ATV-uri si motocicle, foarte frumos. La noi nu mai conteaza legea care interzice accesul pe drumuri/poteci forestiere decat cu acordul administratorului. Platim impozite pentru ce ? se pare ca primaria este doar pentru a colecta impozitele si la final vedem ce ramane.