Specialiştii in nutriţie spun că kiwi este fructul cu cele mai multe substanţe nutritive. Acest fruct conţine luteină, o substanţă care ajută la reducerea riscului de apariţie a cancerului şi a bolilor de inimă, potrivit Gandul. Kiwi este considerat a fi, după porumb, fructul cu cea mai bogată sursă de luteină. Conform experţilor, kiwi este fructul cu cele mai multe substanţe nutritive din categoria fructelor importante, conţinand mai multă vitamina C decat o portocală. De asemenea, fructul mai are un conţinut ridicat de vitaminele A şi B6, iar vitamina E din acest fruct protejează celulele organismului de acţiunea dăunătoare a radicalilor liberi. In acelaşi timp, kiwi conţine acid folic, fier, crom şi calciu. Datorită conţinutului de magneziu, kiwi este fructul care incetineşte procesul de imbătranire, diminuează nivelul colesterolului ”rău” din sange şi combate stresul şi depresiile.