Un incendiu de proporții a mistuit, în weekend, patru hectare de teren cu vehetație uscată, între localitățile Aghireș și Meseșenii de Jos.
Odată cu apropierea primăverii, incidența incendiilor de vegetație uscată este posibil să crească, ca urmare a igienizării terenurilor. Pentru e evita eventualele pagube, dar și penru a nu fi amendați, pompierii vă sfătuiesc să respectați o serie de măsuri preventive.
Se interzice utilizarea focului deschis în apropierea locuinţelor, depozitelor de furaje, recipientelor de stocare combustibili, alte construcții și obiecte care pot fi afectate de o ardere necontrolată; utilizarea focului deschis în zonele de agrement, cu excepţia locurilor special amenajate; folosirea focului deschis ca mijloc de igienizare a terenurilor agricole sau silvice; a se lăsa la îndemâna copiilor chibrituri, brichete sau alte surse de foc care prin joacă pot provoca incendii; arderea materialului de orice natură în condiții meteorologice de vânt; pe timpul arderii, lăsarea nesupravegheată a focului e interzisă.
Distanţele minime la care se poate face focul trebuie să fie la 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie (gaze, lichide combustibile etc.); 50 m faţă de materiale combustibile sau clădiri; 100 m faţă de lanuri şi depozite furajere; 200 m faţă de liziera pădurii.
De asemenea, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc de la primărie şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, respectiv amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi, se sancţionează potrivit legislaţiei în vigoare cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.
Ce este rau in asta?Sunt niste legi proaste care te opresc sa nu poti sa dai foc nici macar la propria frunza pe terenul tau privat!!!