Două persoane s-au trezit fără 6.000 de lei in cont, după ce genţile in care se aflau cardurile bancare au fost furate.
In ultimul an numărul fraudelor in care sunt implicate cardurile bancare s-a majorat semnificativ, fie că se manifestă sub forma furtului de carduri sau doar a informaţiilor confidenţiale inscrise pe banda magnetică a cardului bancar. Este foarte importantă distincţia intre furtul fizic al cardului bancar şi furtul informaţiilor confidenţiale inscrise pe banda magnetică a cardului bancar, prin metoda skimming – instalarea pe bancomat de echipamente artizanale destinate copierii informaţiilor de pe banda magnetică şi a codului PIN – sau phishing – transmiterea de mesaje e-mail care imită site-ul băncii emitente a cardului şi care solicită datele confidenţiale ale cardului bancar.
„Furtul fizic se comite, de regulă, prin sustragerea portofelelor sau a genţilor. In această situaţie s-au aflat şi două persoane din Zalău, cărora in luna ianuarie a acestui an li s-au furat sume importante de bani, 2800 de lei in primul caz şi 3000 de lei in cel de-al doilea caz”, a declarat Maria Cristea purtătorul de cuvant al IPJ Sălaj. Hoţii au folosit aceeaşi metodă in ambele situaţii: au spart geamul de la portiera maşinii, au luat portmoneul, respectiv geanta, de pe scaun, iar de aici pană la furtul banilor nu a mai fost decat un pas. De ce? Pentru că alături de carduri au găsit şi codurile PIN, fie lipit pe card, fie trecut pe un bileţel alăturat.
Victime ale fraudelor bancare
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...