Pe timpul iernii se pot cultiva cu rezultate bune salata, ridichile de lună, usturoiul, ceapa stufat, pătrunjelul, mărarul.
Legumele sunt solicitate in tot timpul anului, atat vara cat şi iarna. Fiind frig şi ingheţ producţia de legume pentru sezonul de iarnă se poate obţine numai in răsadniţă caldă, cu specii mai rezistente la frig şi mai puţin pretenţioase la lumină. Intr-o gospodărie pentru minimul necesar de legume proaspete se poate amenaja o singură răsadniţă cu biocombustibil. Producerea unor legume pe timpul iernii nu este complicată. Salata se plantează in răsadniţă in runduri depărtate la 20 de centimetri unul de altul şi la 15 centimetri intre plante pe rand. Adancimea de plantare este pană la pri-mele frunze. In aceeaşi răsadniţă, in funcţie de suprafaţă sa poate planta usturoiul sau ceapa stufat. Acestea se pot recolta, eliberand spaţiul pentru salată, al cărui volum este in creştere continuă şi care la randul ei se va recolta, oferind spaţiu pentru alte plante. Alte legume, ca ridichile de lună, mărarul, pătrunjelul se pot cultivas in răsadniţă inlocuind o parte din ceapa sau usturoiul de stufat. Pentru creşterea eficienţei spaţiului din răsadniţă, firele de salată se vor planta astfel: cele din randul următor, in dreptul mijlocului dintre cele din randul anterior. După lichidarea culturilor sus menţionate se incep lucrările de pregătire a răsadniţei pentru un alt ciclu de culturi. Pentru aceasta se indepărtează pămantul folosit, se scoate biocombustibilul răcit (gunoiul de grajd) şi se dezin-fectează toată răsadniţa. Operaţia trebuie să fie gata pană la sfarşitul lunii ianuarie, cand răsadniţa poate primi grupul următor de legume timpurii asociate: ardei, varza, gulii, castraveţi. Cu un efort minim putem obţine le-gume proaspete toată iarna.