Un număr de 300 elevi ai unor licee tehnice din Zalău, Jibou şi Şimleu Silvaniei, dar şi din Călărași și Câmpina beneficiază de burse în valoare de 1.800 de lei fiecare, acordate de compania Tenaris Silcotub, în cadrul unui program ajuns la a 12-a ediţie.
Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii miercuri de compania din Zalău, bursele s-au acordat în baza a două criterii principale, rezultatele şcolare din anul de studiu anterior (2019/2020) şi situaţia socio-economică a fiecărui aplicant, deoarece compania îşi doreşte, astfel, ca sprijinul să meargă spre acei elevi care au nevoie nu doar de motivare, ci şi de acoperirea unor nevoi care în contextul actual au devenit mai stringente.
„Prin acest program de burse suntem alături de elevii care îşi doresc să studieze în domeniul tehnic, au rezultate bune la învăţătură şi au nevoie de suport. Ne dorim ca bursa TenarisSilcotub să fie imboldul necesar pentru formarea unei noi generaţii de tehnicieni care să-şi profeseze cu plăcere meseriile învăţate,” spune Codruţa Hodrea, manager în relaţia cu comunitatea TenarisSilcotub.
Beneficiarii burselor, a căror valoare este de 1.800 lei fiecare, sunt, în Sălaj, elevi de la colegiile tehnice ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău şi “Iuliu Maniu” din Şimleu Silvaniei, liceele tehnologice “Octavian Goga” din Jibou şi „Mihai Viteazul” din Zalău.
„Am reuşit să achiziţionez necesarul de scule de care am nevoie, dar şi îmbrăcăminte. Sunt foarte mândru că, pentru prima oară, i-am ajutat şi pe părinţii mei. Visul meu e să ajung să am o meserie în domeniul electromecanicii şi recomand oricărui tânăr care are aceeaşi pasiune să se orienteze spre o carieră tehnică. Important e să nu renunţi la visele tale”, afirmă Antonio Sfăt, elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău.
TenarisSilcotub susţine învăţământul tehnic prin intervenţii care sunt direcţionate către elevi, profesori, infrastructură şi cunoştinţe tehnice. Din toamna anului trecut, compania a reluat online proiectele de dezvoltare pentru cadrele didactice din liceele tehnice, prin Tech Teach League, un program care le oferă acces la noi metode de predare şi de relaţionare cu noile generaţii de elevi.