In judeţul nostru sunt aproape 1300 de case fără documente de proprietate, in special in zonele locuite de ţigani, care constituie şi majoritatea celor fără acte de identitate.
In Sălaj sunt peste 250 de persoane care nu au acte de indentitate, potrivit informaţiilor furnizate de către Prefectură. Majoritatea sunt de etnie romă. Cele mai multe se inregistrează in comunele Ileanda – 180 de persoane, Hida – 40 de persoane, Crasna, satul Huseni – 22 de persoane, Romanaşi – 15 persoane, Comuna Bălan – 14 persoane iar comuna Nuşfalău 9 persoane.
Potrivit aceleaşi surse, in prezent sunt 1286 de case fără documente de proprietate. Cele mai multe case fără acte de identitate se găsesc in comuna Bobota, sat Derşida, un număr de 160 de case. In comuna Sig, sat Mal sunt 135 de case fără documente. Alte comune cu număr mare de case fără acte de proprietate sunt Boghiş, Marca, Bocşa.
Alexandru Vegh, prefectul judeţului Sălaj, a solicitat primarilor din judeţ, luarea de măsuri necesare pentru reglementarea situaţiei existente. De asemenea, cu privire la clarificarea situaţiei locative şi eliberarea actelor de identitate, să işi indrepte atenţia către etnia romă. Prefectura are nevoie de o centralizare cat mai exactă pentru recensămantul din acest an.
Prefectura pregăteşte recensămantul
In luna octombrie va avea loc „Recensămantul populaţiei şi al locuinţelor”, pentru care Prefectura Sălaj a inceput deja pregătirile. Instituţa a luat măsuri pentru a transmite către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Centrul Naţional de Geodezie, Cartografie, Fotogrammetrie şi Teledetecţie, a datelor restante cu numele străzilor şi a numărului de identificare pentru fiecare imobil in parte. S-a solicitat primăriilor din judeţ, pe langă luarea măsurilor necesare privind actele de identitate, inregistrarea adresei pentru toţi cetăţenii care au implinit 14 ani, dar şi eliberarea certificatelor de stare civilă unde este cazul. In această perioadă este important ca să nu apară prin hotărari de consiliu local modificări care să schimbe denumirea străzilor şi renumerotarea clădirilor.
Peste 250 de oameni fără identitate in Sălaj
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...