Începând de duminică, 17 ianuarie, în judeţul Sălaj va debuta cea de-a doua etapă a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, prin deplasarea unei echipe mobile pentru vaccinarea personalului din centrele medico-sociale şi rezidenţiale, potrivit Instituţiei Prefectului Sălaj.

Din data de 18 ianuarie, vor fi operaţionale 4 centre (fixe), destinate vaccinării persoanelor din etapa a doua, conform disponibilităţii platformei de programare. Cele centre sunt următoarele: Zalău –  Cercul Militar, Str. Simion Bărnuţiu nr. 27; Şimleu Silvaniei – Cercul Militar, Str. 1 Decembrie 1918, nr. 29; Jibou – Casa Oraşenească de Cultură, Str. 1 Decembrie 1918 nr. 9; Cehu Silvaniei – Cămin pentru Presoane Vârstnice, Str. 1 Decembrie 1918 nr. 21

Alte centre de vaccinare îşi vor începe activitatea în perioada următoare.

Programarea persoanelor se face alegând una dintre următoarele modalităţi: individual, direct pe platforma informatică https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani (aplicaţia confirmă vârsta prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare); prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă; prin aparţinători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani; prin direcţiile de asistenţă sociale de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă; prin callcenter, la numărul de telefon – 021.414.44.61 pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă; prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfăşoară activităţi în domenii cheie, esenţiale.

Platforma online pe care se pot înscrie persoanele care se încadrează în etapa a doua a campaniei de vaccinare este disponibilă începând de vineri, 15 ianuarie, de la ora 15:00.

Etapa a doua de vaccinare va cuprinde persoanele cu grad ridicat de risc (cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice), precum şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domeniile cheie, esenţiale.