Consiliul Județean al Elevilor Sălaj este în asentimentul colegilor din Consiliul Național al Elevilor și condamnă ferm lipsa de transparență a Ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie. Elevii spun că oficialul ignoră cu desavârșire orice dialog cu cei direct implicați în procesul educațional.
“Pandemia de Covid-19 reprezintă o adevărată provocare pentru sistemul de învățământ, nu se poate neglija relația de consultare dintre ministrul Educației și reprezentanții elevilor. Propunerile Consiliului Național al Elevilor ar trebui luate în considerare deoarece ar aduce o îmbunătățire a sistemului: o finanțare corespunzătoare, formarea continuă a cadrelor didactice, o infrastructură școlară accesibilă și calitativă, integritate educațională și măsuri de sprijin pentru elevi, cum ar fi bursele sau transportul echitabil al elevilor. Refuzul comunicării cu elevii scoate în evidență indeferența Ministerului Educației și Cercetăriii față de propunerile noastre și fața de crearea unui dialog transparent și productiv cu reprezentanții societății civile, mai ales în această perioadă importantă în care se iau decizii privind bugetul educației și modul de desfășurare al celui de-al doilea semestru al anului școlar”, a declarat, pentru Graiul Sălajului, Darius Vlășan, președintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor Sălaj.
Odată încheiate campania electorală și alegerile parlamentare, ministrul Educației și cercetării este de negăsit, spun reprezentanții elevilor. Consiliul Național al Elevilor susține că “Monica Anisie se eschivează de la un dialog cu reprezentanții elevilor, deși în luna noiembrie a anului trecut acesata declara că își dedică întregul mandat tinerilor”.
Cu speranța că după formarea noului guvern Ministerul Educației și Cercetării va deveni mai transparent și mai deschis la dialog, Consiliul Național al Elevilor solicită viitorilor miniștri să consulte și elevii din România atunci când sunt luate “decizii majore pentru sistemul de învățământ”.
Pe cine interesează soarta învățământului românesc. Împărtirea ministerelor, sărbătorile care urmează sunt mai importante! După anul nou vor mai vedea noii guvernați ce vor face. Școala online este „pusă la punct” și funcționează la fel ca și celelalte sectoare bugetare „administrate corespunzător” de stat, adică execrabil.