Oamenii legii susţin omologarea etilotestului şi eliminarea obligaţiei recoltării de probe biologice.
Ofiţerii din cadrul Biroului de Poliţie Rutieră Sălaj s-au intalnit vineri pentru a face propuneri de modificare a Codului Rutier. Poliţiştii doresc ca acei conducători auto care circulă cu plăcuţele de inmatriculare deteriorate sau murdare, astfel incat să impiedice identificarea numărului, să fie sancţionaţi cu amendă cuprinsă intre 9 şi 20 de puncte amendă. Momentan, această contravenţie este sancţionată cu amendă cuprinsă intre două şi trei puncte amendă, un punct insemnand 67 de lei.
Oamenii legi mai doresc includerea etilotestului in categoria mijloacelor tehnice omologate, in vederea eliminării obligaţiei recoltării de probe biologice, potrivit agentului principal Maria Cristea. De asemenea, poliţiştii au propus ca in cazul unei hotărari judecătoreşti definitive cu privire la comiterea unor infracţiuni la legea circulaţiei, permisul de conducere să fie anulat cinci ani. Legea prevede acum că „persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămanerii definitive a unei hotărari judecătoreşti de condamnare se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă au trecut şase luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de muncă”.
Poliţiştii rutieri sălăjeni vor pedepse mai aspre
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...