Începând din luna martie, peste 4.600 de zălăuani au fost izolați la domiciliu, potrivit datelor de la Direcția de Asistență Socială. Instituția se ocupă de monitorizarea acestora și de informarea lor cu privire la recomandările prevăzute de legislația în vigoare în vederea prevenirii infecției cu SARS-CoV-2.
Pentru persoanele izolate la domiciliu care nu au aparținători, personalul din cadrul Direcției de Asistență Socială se ocupă de efectuarea cumpărăturilor de bază și distribuirea acestora. E vorba de 65 de zălăuani aflați în această situație, iar suma alocată pentru alimente și medicamente este de 30 de lei pe zi.
Având în vedere situația actuală, beneficiarii Centrului multifuncțional “Tinerețe fără bătrânețe” nu pot fi prezenți la centru, așa că beneficiază de servicii online și prin telefon: asistență medicală privind administrarea tratamentelor și monitorizarea stării de sănătate, în functie de afecțiunile existente; informarea cu privire la măsurile care trebuie respectate în vederea evitării contactării virusului SARS-CoV-2 și îndrumarea acestora către instituțiile abilitate, în funcție de situație; consiliere psihologică; consiliere socială; consiliere juridică.
Pentru a sprijini activitatea DSP Sălaj, având în vedere și suspendarea procesului de învațământ din unitățile de pe raza municipiului Zalău, o bună parte din personalul medical din cadrul cabinetelor școlare a fost detașat. În perioada martie – august au fost detașate la DSP Salaj 17 cadre medicale, iar din luna octombrie la DSP Sălaj își desfășoară activitatea, prin detașare, 12 cadre medicale de la cabinetele școlare. Tot din octombrie, 3 cadre medicale au fost detașate la ISU Sălaj. Acestea fac parte din CJCCI (Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervențiilor).