La sosirea anotimpului rece, mereu revine preocuparea preferată a românilor: cum ne vom încălzi apartamentul sau casa în această iarnă? Mergem în continuare pe mâna distribuitorilor de agent termic, cu toate că iernile precedente ne-au demonstat că căldura se poate opri oricând din cauza unor avarii sau a altor probleme de natură politică și administrativă? Sau încercăm să ne luăm și o variantă de rezervă pentru acele momente când se oprește căldura la bloc?
Un calorifer electric reprezintă nu doar o alternativă la îndemână pentru cei care locuiesc în zone unde încălzirea centralizată nu funcționează la parametri optimi sau în zone unde nu există altă modalitate de încălzire – cabane la munte, locuințe rurale -, ci și ca variantă de rezervă chiar și pentru cei care au centrală.
Calorifer electric EMAG, oferte speciale
Caloriferul electric este util într-o locuință ca soluție de rezervă, pentru cazurile în care centrala termică individuală sau colectivă suferă o defecțiune. Există două feluri de calorifere electrice, în funcți de principiul de funcționare. Prima categorie și cea mai des utilizată se bazează pe un ulei în care este scufundată o rezistență, dar există și calorifere electrice „uscate”, care nu au nevoie de un fluid care trebuie încălzit în prealabil.
Caloriferul electric este alimentat de curent electric pentru a emite căldură, spre deosebire de caloriferele de apă tradiționale care sunt conectate la sistemul de încălzire centralizată al casei. Aceste calorifere au o serie de avantaje asociate modului lor de alimentare. Acestea sunt cele mai inovatoare aparate de uz casnic de pe piață și au cunoscut, de asemenea, o mare creștere în ultimii ani, datorită angajamentului principalelor mărci de design de calorifere, care aduc continuu aparate electrocasnice noi și mai avansate pe piață.
Caloriferele electrice au un avantaj substanțial față de caloriferele tradiționale de apă, iar instalarea lor este mai ieftină și mult mai ușor de întreținut: nu trebuie curățate și nu au nevoie de o centrală pentru a funcționa.
În plus, designul acestui tip de calorifere a evoluat foarte mult în ultimii ani, și putem găsi calorifere electrice cu tehnologie de ultimă generație și cu designul cel mai actual, fie că sunt încălzitoare sau radiatoare cu prosop pentru baie.
Una dintre cele mai mari preocupări atunci când alegeți un calorifer electric este consumul de curent electric asociat acestora. Cu toate acestea, progresele recente au permis dezvoltarea radiatoarelor electrice eficiente din punct de vedere energetic care rezolvă în mare măsură această problemă.
Calorifer electric Black Friday 2020 emag.ro
Avantajele caloriferului electric
Printre principalele avantaje ale radiatorului electric se numără:
– Reglare independentă: fiecare calorifer este reglat independent.
– Aspect modern: astăzi este posibil să cumpărați calorifere electrice de diferite modele, culori etc, care pot fi integrate foarte ușor în decorarea casei
– Mobilitate ușoară: multe modele de calorifere electrice au roți, iar datorită acestora, pot fi ușor transportate și puse în funcțiune oriunde în casă
– Depozitare: având în vedere mobilitatea lor ușoară, este posibil să le depozitați în lunile în care nu sunt utilizate.
– Instalare ieftină: în comparație cu alte tipuri de calorifere, acestea necesită o instalare ușoară, deoarece nu este necesar să se efectueze niciun tip de lucrări.
– Limita de consum: este posibil să se limiteze consumul prin programare atunci când fiecare dintre caloriferele instalate pornește și se oprește.
Dezavantaje ale caloriferului electric
Printre principalele dezavantaje ale radiatorului electric se numără:
– Costul energiei: energia electrică consumată de caloriferele electrice poate reprezenta o cheltuială financiară mare.
– Gama de putere mare: este necesar să aveți o putere electrică ridicată contractată, astfel încât caloriferele din toată casa să poată funcționa.
– Deconectarea pe timp de noapte: este recomandabil să opriți și să deconectați toate caloriferele din casă înainte de a merge la culcare pentru a evita orice incident.
Alegerea unui calorifer electric depinde de combinația mai multor factori:
– Spațiul în care va fi instalat. O baie nu este încălzită la fel ca un dormitor;
senzație termică, legată de confort și bunăstare. Este condiționat de difuzia căldurii
– Creșterea temperaturii trebuie să fie în conformitate cu spațiul de instalare și obiceiurile utilizatorului
– Volumul de încălzit și izolația locuinței. Aveți grijă la golurile în care scade căldura: acestea consumă multă energie
– Buget. Idealul uneori nu se potrivește cu buzunarul nostru.
Pentru încăperile obișnuite, este preferabil un calorifer inerțial (economic și cu căldură omogenă). Pentru baie, optați pentru un radiator ventilat (un suport pentru prosoape de inerție combinat cu un ventilator asigură o creștere rapidă a temperaturii). Pentru coridoare și bucătărie, un radiator sau un convector pot fi suficiente, deoarece aceste zone nu sunt ocupate continuu.
Pentru a calcula puterea aproximativă cerută de calorifer, înmulțiți numărul de m² cu 100W în casele cu izolație mică sau medie și cu 60W în casele bine izolate. Pentru baie, înmulțiți m² cu 125W.
Cei de la electrica , ar trebui sa mai verifice unele contoare si consumuri la unele case. Verificarile sa le faca mai ales seara si noaptea.
Caci e greu sa crezi ca o casa care are panouri electrice si radioatoare electrice pt incalzire, are un consum mai mic sau cat un apartament care are centrala !!!
Ori exista ceva smecherii, ori contorul nu mai este bun si nu inregistreaza consumul !!