Duminică, 27 septembrie, românii au fost chemați la urne pentru a spune pe cine doresc în fruntea orașelor, comunelor  și județelor. Alegerile locale din acest an s-au desfășurat în plină pandemie de coronavirus și, cu siguranță, vor rămâne în amintirea multora dintre noi.

Campania electorală a debutat în data de 28 august, iar candidații  pentru cele mai importante funcții din administrația locală au început să vină în fața comunității pe care doresc să o reprezinte pentru următorii patru ani cu celebrele promisiuni, dintre cele mai interesante.

Alegerile din acest an au fost unele atipice, iar campania electorală s-a desfășurat cu mască, mânuși și distanțare socială, nu au existat dezbateri electorale între candidați, au lipsit manifestările electorale care anii trecuți erau la ordinea zilei, la care participau mii de simpatizanți ai partidelor și unde se lansau atacuri între candidați, iar din program nu lipseau, evident, promisiunile pentru următorii patru ani. Cu siguranță mulți dintre alegători doreau să vadă o dezbatere între candidați pentru a înțelege mai bine ce proiecte are fiecare, însă acum au lipsit confruntările față în față.

Mulți dintre votanți s-au săturat de promisiuni și de așteptări, iar duminică fiecare  a avut ocazia să decidă pe cine dorește în fruntea comunității. Cu siguranță, fiecare cetățean a analizat ce s-a făcut și ce nu s-a făcut în patru ani de mandat,  dacă un candidat mai merită sau nu să rămână în fotoliul de primar sau președinte de Consiliu Județean.

De votul fiecăruia dintre noi depinde modul în care vor va arăta localitatea, școlile, spitalele sau drumurile de acum încolo. Pentru alegători, ștampila a fost singura armă pentru a aprecia sau, dimpotrivă, pentru a-i taxa în cabina de vot pe cei din administrația publică locală. 

Cu mască, mânuși, dezinfectanți și temperatura măsurată, a trecut cu bine și acest scrutin. Pandemie sau nu, oamenii au așteptări de la cei cărora le-a acordat votul lor. Iar aceștia au datoria, măcar morală, de a onora promisiunile făcute.