Comuna Crişeni a intrat în ultimii ani într-un ritm susţinut de dezvoltare, cu oameni noi care-şi aşează destinele pe aceste meleaguri, alături de cei care dintotdeuna îşi trăiesc viaţa în cele trei sate.
Modernizarea infrastructurii
O problemă mai veche a comunei, canalizarea, este actualmente pe cale a fi rezolvată. Într-o primă etapă, ce are termen de finalizare sfârșitul acestui an, se execută lucrări de peste 2,7 milioane de lei, din fonduri guvernamentale.
Un proiect derulat prin ADI Valea Sălajului prevede, pentru comuna Crişeni, 13,6 kilometri de drumuri asfaltate, din care în acest moment sunt realizaţi 7,5 kilometri, în satele Crişeni şi Cristur. De asemenea, s-au modernizat, prin asflatare sau pietruire, drumuri de exploataţie agricolă, s-au construit trotuare pietonale, poduri şi podeţe şi şanţuri betonate. În ceea ce priveşte alimentarea cu apă, s-au realizat extinderi de reţele în Crişeni şi Gârceiu şi s-a achiziţionat o suprafaţă de 3.000 mp în vederea montării unui nou rezervor de apă.
Iluminat cu leduri
Pentru mărirea puterii instalate, în comună s-au amplasat patru posturi de transformare, s-au extins reţelele de joasă tensiune şi s-au montat circuite de iluminat public în toate satele comunei. Lămpile de iluminat vechi s-au înlocuit aproape în totalitate cu lămpi cu led, ceea a redus cu circa 60 la sută consumul de energie electrică.
Parcuri şi locuri de agrement
Administraţia locală a asigurat curăţirea şi întreţinerea spaţiilor verzi şi a parcurilor de joacă, dotarea cu mobilier a locurilor de joacă pentru copii din Crişeni şi Cristur, plantarea de pomi ornamentali. În această perioadă se amenajează încă două parcuri de joacă în Crişeni şi Gârceiu. În perspectiva realizării unei baze de tratament, primăria a achiziţionat 1,2 hectare de teren în zona ştrandului Crişeni şi a realizat un foraj geo-termal.
Învăţământ, sport, cultură, religie
Date fiind condiţiile impuse de noul coronavirus, şcolile din comună au fost dotate cu 10 laptopuri, şapte videoproiectoare, 78 de bănci individuale, dulapuri, table şcolare şi alte materiale didactice.
În localitatăţile Gârceiu şi Cristur sunt în construcţie capele reformate, pentru capela ortodoxă din Crişeni fiind realizat un proiect tehnic în vederea extinderii.
Pentru căminul cultural din Gârceiu este aprobată o finanţare prin CNI pentru reabilitarea sa.
Începând cu anul 2017 s-a organizat programul cultural „50 de ani de viaţă”, prin care 38 de cupluri din comună au fost premiate de către primărie şi Consiliul Local.
De asemenea, primăria a realizat o reparaţie capitală la baza spotivă din Gârceiu şi a amenajat şi dotat cu aparatura necesară sala de forţă, fittnes şi saună din Crişeni.
Servicii publice şi siguranţa cetăţenilor
Siguranţa cetăţenilor a fost mereu în preocupările administraţiei locale, motiv pentru care în comună au fost montate 17 camere de luat vederi şi s-au făcut demersuri pentru a achiziţionarea a încă 15. Un echipaj mobil, format din doi agenţi de pază patrulează pe timpul nopţii prin satele comunei.
Pentru eficientizarea deszăpezirii pe drumurile din comună, s-a achiziţionat un utilaj multifuncţional, folosit şi la dezinfectare şi întreţinerea spaţiilor verzi.
Nu în ultimul rând, în noiembrie 2019 a fost finalizat Planul Urbanistic General al comunei Crişeni, ce prevede o importantă majorare a zonei intravilane.
Valoarea totală a fondurilor atrase pentru dezvoltarea comunei de actuala administraţie locală se ridică la peste 18 milioane de lei, adică aproape patru milioane de euro.