Campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie a început oficial azi, 28 august, la ora 00.00. Pentru prima dată, candidații, echipele acestora și organizatorii evenimentelor electorale trebuie să respecte o serie de măsuri pentru a evita răspândirea virusului covid-19.
Efectuarea triajului observaţional şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor se impune pentru toate persoanele care ajung în spaţiul în care se desfăşoară evenimentele electorale. Regulile de acces şi de protecţie individuală trebuie să fie afișate în locuri vizibile, în toate în spaţiile în care se desfăşoară evenimente de acest fel. Participanții la întâlniri cu echipele candidaților sunt obligați să mențină o distanţă fizică de un metru între ei, atât la cele desfăşurate în stradă cât și la cele din uşă în uşă. În cazul acţiunilor desfăşurate pe stradă, numărul persoanelor care se deplasează în grup sau formează un grup este de maximum 6, iar în cazul acţiunilor din uşă în uşă, numărul persoanelor care compun echipele este limitat la maximum 2.
Întrunirile în spații închise se pot desfășura cu participarea a cel mult 20 de persoane și pot dura maximum două ore.
În cazul evenimentelor desfăşurate în aer liber, numărul participanţilor este limitat la maximum 50, fiind obligatorie delimitarea prin semne vizibile a perimetrului şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 metri pătrați pentru o persoană.
Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile în care se desfăşoară evenimente sau întruniri electorale, atât în spațiile închise cât și în aer liber, precum şi cu ocazia interacţiunii pe stradă sau în cazul acţiunilor din uşă în uşă, între cetăţeni şi candidaţi sau echipele lor de campanie electorală.
Masca faciala :panaceul idealizat….
Cea mai mare preocupare pe care o au studiile de specialitate in legatura cu mastile faciale este falsul sentiment de siguranta pe care ti-l da purtarea ei. Exista numeroase motive pentru care mastile de fata nu sunt ideale. De exemplu, este greu sa gasesti una care sa se potriveasca perfect in jurul nasului si a gurii si pe care sa o mentii o perioada indelungata. In momentul in care iti atingi nasul sau gura cand porti masca, rolul ei protector se pierde. In mediul medical, exista recomandari clare legate de momentul in care trebuie purtata masca si ce protectie este indicata in functie de tipul de infectie pe care o au pacientii.