Creșterea alocațiilor pentru copii în mai multe etape a fost respinsă marți, 18 august, în comisia de Muncă din Camera Deputaților. Proiectul de ordonanță de urgență inițiat de guvern se referă la creșterea etapizată a alocațiilor. Astfel, prima majorare cu 20 la sută ar urma să intre în vigoare începând cu 1 septembrie, iar următoarele creșteri să fie făcute de două ori pe an: creșteri de 20 la sută la 1 ianuarie și 1 iulie, până în anul 2022.
500 de milioane de lei se vor cheltui pentru plata alocațiilor până la finalul anului
“În acest an, estimarea pe care am făcut-o cu ajutorul echipei Ministerului Finanțelor este de 500 de milioane de lei pentru perioada de până la sfarșitul anului, anul viitor se adaugă sumelor în plata încă trei miliarde de lei, vorbesc de 2021, iar în 2022 încă 2,8 miliarde de lei; practic, la sfârșitul anului 2022 vom ajunge la 14 miliarde de lei pentru alocațiile din România”, a precizat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.
Votul final va fi dat astăzi în cadrul ședinței din Camera Deputațior, iar dacă votul va fi același, atunci guvernul va trebui să aplice legea prin care alocațiile se vor dubla.
La nivelul județului Sălaj, un număr mediu de peste 43.000 de copii beneficiază, lunar, de alocația de stat.