Pentru a marca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, Centrul de Asistenţă şi Consiliere pentru Persoane cu Handicap Zalău, din cadrul Asociaţiei „Caritas” a organizat vineri o acţiune de sensibilizare a tinerilor cu privire la problemele de zi cu zi a persoanelor cu dizabilităţi, şi totodată a oferit tinerilor cu handicap ocazia de a socializa şi a se deschide in faţa semenilor lor. Un grup de persoane cu dizabilităţi şi voluntarii Centrului au organizat in cadrul Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Zalău mai multe „ateliere de abilităţi”, dar şi un targ de produse artizanale cu tema Crăciunului realizate de persoanele cu handicap. Cu banii astfel colectaţi se vor organiza activităţi de socializare pentru beneficiarii Centrului.
„Activităţile sunt conduse de persoane cu dizabilităţi şi voluntari şi am invitat elevii să participe la jocuri interactive, să recunoască mirosuri legaţi la ochi, să facă puzzle tot legaţi la ochi, să se plimbe cu căruciorul printre obstacole şi altele. Scopul acţiunii este sensibilizarea tinerilor faţă de barierele peste care trebuie să treacă zilnic persoanele cu handicap, dar şi să le oferim beneficiarilor noştri posibilitatea de a interacţiona cu tinerii şi de a arăta că pot să facă lucruri frumoase, in pofida dizabilităţilor pe care le au”, ne-a declarat Mia Brazdău, coordonatorul Centrului de Asistenţă şi Consiliere pentru Persoanele cu Handicap.
Expoziţie de obiecte realizate de persoane cu dizabilităţi
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...