Nu-i o glumă. In Sinmihaiu Almaşului se cultivă căpşuni proveniţi din Austria. Cel care i-a „romanizat” şi i-a plantat aici, pe un teren langă Valea Almaşului, se numeşte Gheorghe Ember, care s-a „molipsit” de „microbul căpşunăriei după ce a lucrat la cultura căpşunului in Austria peste 6 ani de zile. Ajuns „şcolit” in tainele cultivării şi valorificării acestui delicios fruct, Gheorghe Ember s-a intors acasă,cu gandul şi ambiţia să infiinţeze o cultură de căpşuni şi in Sălaj. A arendat un teren in Sinmihaiu Almaşului şi s-a apucat de treabă. Are deja vechime de cand cultivă căpşuni şi se declară mulţumit de cat a caştigat de pe urma lor. Iar dacă la inceput avea amenajate doar două solarii, acum are 16 şi nu se gandeşte să se oprească aici.”Voi mai amenaja incă 10 solarii şi doresc să folosesc pe viitor şi folie microporoasă, ne-a spus harnicul căpşunar. Nu-i deloc uşor pentru cine vrea să scoată o producţie bună şi de calitate. La căpşunii ai de lucru tot timpul anului, dar chiar dacă „te pun” serios la muncă şi ei te răsplătesc.”