De cateva zile circulă pe internet un e-mail capcană trimis in numele Ministerului de Finanţe, prin care eşti informat că trebuie să ridici de la Finanţe o sumă de bani ca urmare a unei rambursări a impozitului. „După ultimele calcule ale activităţii dumneavoastră anuale am stabilit că vă sunt eligibile pentru primirea unei rambursări a impozitului in conformitate cu secţiunea 501 (c). Valoarea impozitului returnat este de 473,27 lei. Vă rugăm să ne trimiteţi cererea de rambursare a impozitului şi să aşteptaţi 6-9 zile pentru verificarea datelor introduse. Pentru a accesa formularul de plată vă rugăm să vă completaţi datele dumnevoastră la următoarea adresă: http://www. mfinante.ro /acasa.h tml?method =rambur sare&pagina=52155. Această notificare a fost trimisă de către Ministerul Finanţelor Publice, Biroul de plăţi pentru persoane fizice. Serviciul de Comunicare şi Relaţii Publice, şef serviciu: Cristian Marin”, se arată in e-mail. De fapt, site-ul pe care eşti invitat să iţi completezi cererea este o clonă a site-ului Ministe-rului de Finanţe şi datele personale, cum ar fi numărul contului bancar, sunt trimi-se hackerilor, care mai apoi iţi pot accesa contul bancar. Chiar dacă in Sălaj nu s-au depus plangeri, recomandăm tuturor sălăjenilor să nu dea curs acestui tip de e-mailuri. Notificările Ministerului de Finanţe vin prin Poştă.
Atenţie la e-mail!
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...