Cadrele didactice trebuie să-şi ia gandul de la cei 100 de euro primiţi anual, din 2007 incoace, pentru achiziţia de cărţi de specialitate, programe educaţionale, culegeri şi alte materiale necesare desfăşurării activităţii instructiv-educative. Dacă in anul precedent s-au găsit fonduri pe final de an pentru plata a 30 la sută din suma totală, aproximativ 130 de lei pentru fiecare dascăl, in acest an cadrele didactice din Sălaj nu vor mai primi bani pentru materiale didactice. Diferenţa de bani pe anul 2009 nu a mai intrat in conturile dascălilor. Nu la fel de ghinionişti sunt profesorii din judeţul Olt, cărora sindicatul judeţean din invăţămantul preuniversitar le-a obţinut in instanţă diferenţa de drepturi băneşti pentru cărţi pe anul trecut.
„Banii pentru cărţi s-au interzis total prin Ordonanţă de Guvern. In nici un caz nu se vor da in acest an. Aşteptăm să vedem ce se va intampla cu Legea salarizării unitare care se discută azi (ieri, n.r.) in şedinţa de Guvern”, a declarat Eusebiu Lehene, preşedintele Ligii Sindicatelor din Invăţămant (LSI) Sălaj. Referitor la cazul judeţului Olt care a obţinut in instanţă diferenţa de bani pentru cărţile profesorilor, liderul sindicaliştilor din invăţămantul sălăjean a precizat că, deocamdată, acţiunile sindicatului se axează pe obţinerea in instanţă a banilor de concediu, pierduţi şi ei prin aceeaşi ordonanţă.
Profesorii din Sălaj răman fără bani pentru cărţi
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...