Avand in vedere situatia cu care ne confruntam din punct de vedere epidemiologic, cu peste 1.500 de decese, peste 24.000 de cazuri de coronavirus si mai mult de 200 de cazuri noi pe zi, oficialii spun ca o noua etapa de relaxare a masurilor de la 1 iulie este sub semnul intrebarii.
„1 iulie este o data la care ne uitam, dar este o data la care n-am ajuns insa inca acolo si trebuie sa treaca si de aceasta evaluare din aceasta saptamana. Nu este imbucurator ce s-a intamplat saptamana trecuta, cazurile s-au inmultit, au trecut de 300”, spune ministrul Economiei, Virgul Popescu.
Industria HoReCa, unde detinatorii de restaurante asteapta cu nerabdare deschiderea lor incepand cu data de 1 iulie, este unul dintre cele mai afectate domenii din cauza pandemiei de coronavirus.
„Daca se mentin lucrurile asa, nu cred ca vom avea verde de la Ministerul Sanatatii pentru a avea o noua relaxare a masurilor, ci vom mai astepta, probabil doua saptamani, sa vedem ce se intampla”, a precizat ministrul.
Asadar, data de 1 iulie ramane deocamdata incerta in ceea ce priveste redeschiderea restaurantelor in interior, nu doar pe terase.